20 / 04 / 2024

Ant Yapı kuleleri bitince villa projelerine başlayacak!

Ant Yapı kuleleri bitince villa projelerine başlayacak!

Yılı 300 milyon ciro ve Anthill´i teslim ederek bitirmeyi planlayan Ant Yapı, Çamlıca, Çekmeköy, Beylerbeyi´nde yeni projelere başladı



Son çeyrekte dört yeni projeye başlamayı planlayan Ant Yapı, yılın ilk yarısında 160 milyon dolar ciro yaptı. Sene sonuna kadar bu rakamı 300 milyon dolara taşımayı hedefleyen Ant Yapı, Anthill Residence´ta ilk 6 ayda 107 konut satarken Port Alaçatı´da 21 satış gerçekleştirdi.

2010 yılının tahminleri doğrultusunda cereyan ettiğini açıklayan Ant Yapı Müşteri İlişkileri Yönetmeni Menekşe Ataseven, bu yılın geçen yıla göre daha verimli geçtiğini belirtti. Yılın son çeyreğinin çok daha iyi geçeceğini ve satış hedeflerini aşacaklarını umduklarını belirten Ataseven, ellerindeki projeler hakkında detaylı bilgiler aktardı. Anthill´in inşasının ve Port Alaçatı´nın ikinci fazında satışların devam ettiğini dile getiren Ataseven, Antriva´da Eylül ayı gibi satışa çıkacaklarını açıkladı. Ataseven, Beylerbeyi Çengelköy´de ve Çekmeköy´de olmak üzere iki yeni konut projesine başlayacaklarını ve bunlara ek olarak Çamlıca-Ünalan´da bir ofis ve residences projesine de başlamayı planladıklarını belirtti. Ataseven, Ataşehir´deki ve Alaçatı´daki iki otelinde 2011 yılı içinde hizmete girmesini hedeflediklerini dile getirdi.

Amiral gemisi Anthill

Şişli Bomonti´de iki kule olarak yükselen Anthill´de artık sona yaklaştıklarını belirten Ataseven, "Kuleler 25 bin metrekare arsa üzerine 54 katlı olacak. 5 bin metrekare bir butik çarşı, 4 bin 500 metrekare sosyal tesis alanı, 40 bin metrekare kapalı otopark ile toplam 150 bin metrekare inşaat alanı olacak. Bu projenin yatırım değerini 400 milyon USD olarak hesaplıyoruz. Anthill Residence´de en fazla 804 konut bulunacak" diye konuştu.

Modüler inşaat sistemiyle inşa edilen Anthill Residence´ın Eylül ayı teslim etmeyi planladıklarını açıklayan Ataseven, "Standart kat planları 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşacak. Birleşimler ile büyük daire seçenekleri de sunulacak. Buna bağlı olarak konut sayısı 600-804 arasında değişecek. 2010 yılının ilk 7 ayında Anthill´de 107 konut sattık. Hedeflediğimiz gibi aylık ortalama 15 konut üstünde satış gerçekleştirdik" dedi.

Alaçatı Port´ta satışlar devam ediyor

Çeşme´de de yatırımları olduğunu belirten Ataseven, "Çeşme-Alaçatı´da şu ana kadar 3 fazın yapımı tamamlanan Port Alaçatı´da 25 konuttan oluşan ilk fazın satışları 2005´te tamamlanmıştı. 2010´a kadar yüzde 75 oranında satışlarını tamamlamış olduğumuz ikinci faz Sahil Evleri (43 konut) ve Yamaç Evlerinin (75 konut) ise 2010 yılı içerisinde satışı devam etti. Sahil Evleri´nde 6, Yamaç Evleri´nde ise 15 konut satıldı" şeklinde konuştu.

İsteyen teknesiyle gidecek

Eylül ayı içinde Riva´da Antriva adını verdikleri villa projesinde satışa çıkacaklarını belirten Ataseven, "Karadeniz Kıyısı´nda ve ormanlarla çevrili Riva´da 100 dönüm arazi içinde 100 villalık bir proje gerçekleştireceğiz. Tahmini çıkış fiyatı metrekarede bin 500 USD olması planlanıyor. Proje 300 metrekarelik ikiz villalar, 500 metrekarelik tek villalar ve sosyal tesislerden oluşacak. Ayrıca Riva Deresi kıyısında siteye özel bir kayıkhane de inşa edilecek. İsteyen villa sahipleri tekneleri ile Karadeniz´e ve hatta İstanbul´a ulaşabilecekler" dedi.

Villa, ofis ve residences yapacak

Yeni ofis, residences ve konut projeleri olduğunun altına çizen Ataseven, "Çamlıca-Ünalan´da bulunan arsamıza yaklaşık 35 bin metrekareyi bulan ofis ve residence projeleri gerçekleştireceğiz. Bunlara ek olarak birisi Beylerbeyi-Çengelköy´de diğeri Çekmeköy civarında her biri 100 villadan az olmayan konsept projeler geliştiriyoruz. 2010 yılının sonu ve 2011 yılında başlaması planlanan bu projelerde arsa geliştirme işlemleri tamamlandı. Projelendirme aşamasında olan bu üç arsada toplam 500 konut yapacağız. Ciro olarak da 250 milyon USD hedefliyoruz" dedi.

Oteller gelecek yıl hazır

İnşaatı devam eden ve Ataşehir Radisson Blu tarafından işletilecek olan 200 yataklı Ataşehir´deki otel inşaatı ile Alaçatı´daki 35 odalı butik otel inşaatlarında sona yaklaştıklarını belerten Ataseven, "iki otelde 2011 yılında açılma hedefi ile hızla inşaat ilerlemekte" diyerek sözlerini bitirdi.

İki yıl için umutluyuz

2010 yılının sonları ve 2011 yılı emlak piyasası açısından çok canlı geçecek. Bu canlılık baskı altında tutulan fiyatları yukarı çekecek. Ayrıca düşük konut kredi faizleri de şu an için çok cazip. Konut almak isteyenlerin ellerini çabuk tutmalarını tavsiye ediyorum.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön