26 / 04 / 2024

Ant Yapı, Moskova'da Capital City yapıyor!

Ant Yapı, Moskova'da Capital City yapıyor!

Mehmet Okay, Türkiye'deki rezidans ve otel projelerine rağmen, işlerinin yüzde 75'ini yurtdışında yaptıklarını belirtti



MESA'da birlikte 15 yıl çalışan 4 arkadaşın, 1991'de kurup Rusya'da küçük taşeronluk işleriyle yola koyulup büyüttüğü Ant Yapı'nın Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, Türkiye'deki rezidans ve otel projelerine rağmen, işlerinin yüzde 75'ini yurtdışında yaptıklarını belirterek, "Türkiye'de yeni projelere başlıyoruz ama yine de işlerimizin ağırlığı yurt dışında olmaya devam edecek. Türkiye'deki işler, buzdağının görünen yüzü" dedi. "Ant Yapı olarak, bugüne kadar taahhüt işleri olarak yaklaşık 4 milyon metrekareyi aşan yani, 100'er metrekarelik 40 bin konuta eşdeğer inşaat yaptık" diyen Mehmet Okay, son büyük projelerini, Moskova'daki 500 milyon dolarlık Capital City olduğunu ifade etti.

Bu binanın, şu an itibariyle Avrupa'nın en yüksek binası olduğunu belirten Mehmet Okay, Rusya'da kazandıkları parayla Türkiye'de araziler aldıklarını, bunun yanında taahhüt işleri de almaya devam ettiklerini aktardı. Türkiye'de, bugüne kadar Ataşehir, Ümraniye ve Bomonti'de rezidans projeleri geliştirdiklerini hatırlatan Mehmet Okay, "Yeni dönemde, talep geldi, villa projeleri de yapacağız. Beykoz-Riva'da, Sabancı mensuplarının kurduğu kooperatif için kat karşılığı villa yapacağız. ArtRiva adını vereceğimiz projede 100 dönümde 100 villa olacak. Kat karşılığı oranı yüzde 25. Kooperatifin 30 üyesi var, çoğu Sabancı grubunda üst düzey yönetici. Riva'ya güveniyoruz. Villaların metrekaresi 1500 dolardan başlayacak" diye konuştu.

Villa ve otel

Türkiye'de 4-5 projeyi aynı anda yürüteceklerini bildiren Mehmet Okay, şunları anlattı: "Alaçatı'daki 143 konutluk Port Alaçatı ve Marina tamamlandı. Alaçatı'da 35 odalık butik otel projemiz bu yıl bitecek. 400 milyon dolarlık Bomonti-Anthill Residence'i eylülde teslim edeceğiz. Riva'nın dışında, Üsküdar ve Çekmeköy'deki iki projede de 100 dönüm 100 villa konsepti devam edecek."
Hürriyet


Geri Dön