20 / 04 / 2024

ANT Yapı Ümraniye'ye 600 milyon dolarlık yatırım yaptı!

ANT Yapı Ümraniye'ye 600 milyon dolarlık yatırım yaptı!

Ümraniye’ye ilk yatırımlarım 1999 yılında yaptıklarını belirten Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, “Ümraniye’de bugüne kadar yaklaşık 600 milyon dolarlık yatırım bedeli ile 1500 konut yaptık. Yeni projelere de sıcak bakıyoruz” dedi.



ANADOLU yakasının  gelişimi ile dikkat çeken ilçelerinden Ümraniye’de en fazla proje geliştiren şirketlerden biri de Ant Yapı. Bölgeyi 1999 yılında keşfettiklerini belirten Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkam Mehmet Okay, son düzenlemeler ile Ataşehir’e bağlanan Güney Ataşehir bölgesindeki 240 konutluk Flora Evleri ile yola çıktıklarını ifade etti. Aynı bölgede 2002’de 140 konutluk 2004 yümda 60 konutluk projeler geliştirdiklerini belirten Okay, “Bu projeler hala çok gözde ve prim yapmaya devam ediyor” dedi.


YATIRIMCI KAZANDI

Bu bölgenin ardından yine bugün de Ümraniye bölgesinde merkezi konumda olan Saray Mahallesi’nin değerini keşfettiklerini belirten Mehmet Okay yatırımlarını ise şöyle anlattı; “İlk olarak 2007 yılında 440 konutluk Antrium Residence projesini tamamladık. Antrium Residence projesi, inşaat kalitesi ve mimarisi, geniş sosyal olanakları, gelişime çok müsait ve kolay erişilebilir konumuyla, en önemlisi yatırımcılarının yüzde 100’ü aşan oranda çok yüksek prim elde etmesiyle çok beğenilen ve bizim de göz bebeğimiz olan projelerimizden biri. Bizden soma bölgeye birçok marka ofis rezidans ve AVM geldi ve bu bölge merkezi konumu ile çok değer kazandı. Bölgemizde son geliştirmemiz; Saray Mahallesi’nde 2016 yılında oturumun başladığı 617 konutluk Antasya Residence projesi ve etrafında ofis ve AVM’lerin olduğu karma bir proje. Ümraniye’deki bu proje içinde turizm yatırımlarımıza devam ettik. Daha önce Anthill Residence projemizde gerçekleştirdiğimiz şekilde 80 birimlik servis apartman konseptinde Fraser Place Antasya bölümünü de yaparak bölgemize ayrı bir değer kazandırdığımıza inanıyoruz” dedi.


Okay, “20 yıl önce Ümraniye bölgesinin değerini keşfetmiş bir firma olarak gelecek vaat eden bu bölgede toplamda yaklaşık 600 milyon dolarlık yatırım bedeli ile 1500 konut yanında, okul, otel, ofis, kültür merkezi, spor ve sosyal tesisler gibi birçok üst yapı gerçekleştirdik. Özellikle 2001 krizinden sonra son 15 yılda gayrimenkul sektörünün hızlı ilerleyişi, gelişmeye açık olan bölgelerde gayrimenkul satın almayı çok iyi bir yatırım aracı haline getirdi. Bu tip bölgelere en iyi örneklerden biri de Ümraniye. Geçmişten bugüne kadar olan süreç, bölgemiz için gelecekte de avantaj sağlayacağının çok net bir göstergesi. Gün geçtikçe kalabalıklaşan ve trafik konusunda çözüm aranan şehrimizde, farklı toplu taşıma güzergahlarına merkezinde, karayolu olarak her bir çevre yoluna çok kolay erişimi olan, alternatif ulaşım tipleri yatırımlarının olduğu bölgeler ön plana çıkıyor. Ümraniye ve özellikle projelerimizin bulunduğu konum 1., 2. ve 3. köprü bağlantı yollarına çok yakın olması ve ayrıca mevcut yolların yeni bağlantılarla desteklenecek olması, dahası yeni metro bağlantılarının tam üzerinde yer alması, çekici yapan başlıca unsurlardan” diye konuştu. Bölgede yeni projelere yeşil ışık yakan Okay, “Gerek 2B uygulamasına bağlı gerekse kentsel dönüşüme bağlı arsa geliştirme çalışmaları yapıyoruz. Bölgemizin daha çok potansiyeli olduğuna inanıyoruz ” dedi.


LONDRA'YA KONUT RUSYA'YA TERMİNAL

ANT Yapı’nın İngiltere’deki ilk projesi Beigravia Gate’de çalışmalar sürüyor. 40 milyon pound yatırım bedelli proje hakkında bilgi veren Okay, “ Proje Londra Westminster bölgesinde, Beigravia semtinde yer alan proje soylu bir aile olan Grosvenor’lara ait 19. yüzyıldan kalma bir malikanenin lüks rezidans dairelerine dönüşmesinden oluşuyor. Örnek daireler ağustos ayı içinde tamamlanıyor. Projede malikânenin cephesi aynı kalacak şekilde restore ediliyor. Diğer kısımlar yıkılıp yerlerine dinlenme ve spor tesisleri ile otopark alanlarına da sahip olacak modern ve lüks rezidans daireler inşa ediliyor. Projenin metrekare satış fiyatı 50 bin pound’a ulaşıyor. Londra’daki ikinci proje 13 Eaton Place ise Londra'da başlattığı Beigravia Gate ile aynı prestijli bölgede, Ingiliz başkentinin en nezih semti Belgravia'da, bu kez de kentin en pahalı gayrimenkullerini içinde bulundurmasıyla tanınan Eaton Place'ta yer alıyor” dedi. Öte yandan Rusya’nın en büyük havalimanında da Ant Yapı imzası olduğunu belirten Mehmet Okay, "Ant Yapı'nın ilk havaalanı projesi olan Domodedovo, şirketin şimdiye dek yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği konut, ofis, alışveriş merkezi, kültür merkezi, spor merkezi, otel gibi birbirinden farklı fonksiyonlara eklenen özel bir prestij projesi niteliğinde. 1965'ten bu yana hizmet veren Domodedovo'ya ait Terminal 2 binası ile havalimanının yolcu kapasitesi 50 milyonu aşacak” diye konuştu.


Hürriyet 



Geri Dön