23 / 04 / 2024

Antakya Ekinci Mahallesi imar planı yeniden incelenecek!

Antakya Ekinci Mahallesi imar planı yeniden incelenecek!

Antakya Belediye Meclisi'nde ele alınan ve üyelerin 12-12 şeklindeki eşit oyu ile karar alınamayan Ekinci'deki bazı imar parselleriyle ilgili tadilat olayının kamuoyunda yanlış anlamalara yol açabileceği endişesiyle, dosya geri çekildi.



Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ekinci Mahallesi'nde bulunan 543, 2335, 2336, 2337, 2338 ile 870 numaralı adada bulunan 2339, 2340, 2341, 2342 ve 2343 numaralı parselleri kapsayan İmar Plan Tadil Teklifi'nin 2 Şubat tarihi Meclis oturumu kararıyla Komisyon'a sevk edildiğini hatırlatarak süreçle ilgili şu bilgileri verdi: "Antakya Belediye Meclisimizin aldığı kararlara bakılacak olunursa, büyük bölümünün farklı partilere üye olan Meclis Üyelerimizin oy birliği ile çıktığı görülebilmektedir. 

Bu gerek icra olarak bizlerin ve gerekse Ak Parti'yi, Cumhuriyet Halk Partisi'ni, Milliyetçi Hareket Partisi'ni temsil eden Belediyemiz Meclis Üyeleri'nin, doğruların yanında olan ve yanlışa karşı çıkan yapıda olmalarından kaynaklanmaktadır. Nitekim söz konusu İmar Plan Tadil Teklifi'ne itiraz ederek yanlış bir karar vermemizi engelleyen tüm Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum. Yanlış olan her şeyden dönebilme erdemini her zaman göstereceğimiz konusunda kimsenin şüphesi olmasın." 


Antakya Gazetesi


Geri Dön