29 / 03 / 2024

Antakya Kentsel Dönüşüm Ofisi açıldı!

Antakya Kentsel Dönüşüm Ofisi açıldı!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci Antakya Belediyesi’nce açılan Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisini ziyaret etti.



Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci Antakya Belediyesi’nce açılan Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisini ziyaret etti.


Başkan Kimyeci ziyareti esnasında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi, “ Antakya Belediyesi olarak şehrimize yepyeni bir çehre kazandırma noktasında yaptığımız Kentsel Dönüşüm çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Emek ve Aksaray Mahallelerini kapsayan 350 bin metrekarelik alanda 2016 yılında ilk kazmayı vurmayı planladığımız Kentsel Dönüşüm projemiz hakkında bilgi almak, konutunu kentsel dönüşüme dâhil etmek ya da hak sahibi olmak isteyen vatandaşlarımıza daha kolay ulaşabilmek amacıyla kurduğumuz ofisimiz hayırlı uğurlu olsun. Aksaray Mahallesi 75. Yıl bulvarı Buğrahan Apartmanı numara 175/2 adresinde kurduğumuz Kentsel Dönüşüm İrtibat ofisimiz ile vatandaşlarımız süreç ve proje hakkında merak ettikleri her şeyi deneyimli konusunda uzman personelimize danışabilecekler.”


Antakya Gazetesi


Haber Antakya Zafer Gazetesi'nde söyle yer aldı;


Antakya Belediyesi tarafından Antakya'nın Emek ve Aksaray Mahalleleri'nde birçok alanı kapsayacak şekilde gerçekleştirilmesi beklenen kentsel dönüşüm projesinde gelinen son noktayı Başkan İsmail Kimyeci açıkladı. Kentsel dönüşüm konusunda oldukça umutlu olduklarını belirten Kimyeci. projede 3.evreye geçtiklerini duyurdu. 


Başkan İsmail Kimyeci yapılan çalışmalar hakkında verdiği bilgilerde, Antakya Belediyesi olarak kentsel dönüşüm hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlara yardımcı olmak üzere bir danışma merkezi kurduklarını aktardı. 


Kurulan danışma ofisine gelecek vatandaşlara kentsel dönüşümle ilgili tüm detayların verileceğini anımsatan Kimyeci, çalışmaların hızla devam ettiğini de vurguladı. 

İlk iki evrede kentsel dönüşüme uğrayacak alanların belirlenip projelerin hazırlandığını kaydeden Kimyeci; "Kentsel dönüşüm konusunda oldukça iddialyız, bu nedenle bu konuya çok dikkat ediyoeuz. Şimdiye kadar belirlediğimiz 1390'a yakın bina ve yerleşim alanında yaklaşık 3 bin 400 hak sahibimiz var. Biz tiiğm bu hak sahibi kardeşlerimizle konuşup gerekli çalışmaları yapıyoruz. Kimsenin hakkı kimsede kalmasın diye elimizden geleni yapıyoruz, hak sahibi kardeşlerimize isterlerse mülklerinin karşılığı olarak belirleyeceğimiz miktarda paralarını isterlerese haklarının karşılığı olarak daire veya işyerlerini vermek istiyoruz. Arada ufak pürüzler mutkala olacaktır, bizim amacımız bu pürüzleri çözmek ve kimseyi mağdur etmeden projeiy başarıya ulaştırmak."dedi. 


Antakya Zafer Gazetesi


Geri Dön