25 / 04 / 2024

Antalya Akdeniz'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Antalya Akdeniz'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Mersin Akdeniz İlçe Belediyesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'ni 3 mahallesinde başlatıyor.



MERSİN'de merkez Akdeniz İlçe Belediyesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'ni, Bahçe, Barış ve Mahmudiye mahallelerinden başlatıyor.


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile imzalanan ön protokole göre, toplam 46.5 hektar alanı kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabı Bahçe ve Barış mahallelerinde gerçekleşecek.


27 hektarlık ilk aşama için yaklaşık 1 yılda, arsa ve bina değerleme çalışması yapılacak. Yetkili müşavir firma eliyle yürütülecek ve  TOKİ  ile Belediye yetkililerinden oluşan bir komisyon tarafından da denetlenecek bu çalışmada, 3 bin 308 bağımsız bölümün hak sahibi durumunda olan 4 bin 905 vatandaş ile görüşülecek. Komisyon çalışmalarına paralel olarak TOKİ tarafından Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı'nın zemin etüt işlemleri yaptırılacak.


Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, konuyla ilgili açıklamasında çarpık yapılaşmadan dolayı yaşanan gerilemenin, kentsel uyum ve dengeyi olumsuz etkilediğini belirterek "Katılımcı ve paylaşımcı bir yönetim anlayışı çerçevesinde, bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın kentsel dönüşüme esas karar alma süreçlerine aktif olarak katılmalarını istiyoruz." 


Hürriyet


Geri Dön