29 / 03 / 2024

Antalya Balbey kentsel yenileme projesi onaylandı!

Antalya Balbey kentsel yenileme projesi onaylandı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in en çok önem verdiği projelerden biri olan tarihi Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanarak onaylandı ve 24 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı.



Balbey Mahallesi’ni Antalya’nın ikinci Kaleiçi yapacak Kentsel Yenileme Projesi’nde sona gelindi. Mahallenin kentsel yenileme alanı olarak kabul edilmesine karar veren Bakanlar Kurulu kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak onaylandı ve 24 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in en önemli projelerinden biri olan proje ile Balbey Mahallesi tarihi dokuya zarar vermeden yenilecek. Başkan Türel, hassasiyet göstererek Balbey projesi için gerekli karaları kısa süre içinde aldıkları ve onayladıkları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu’na teşekkür etti.

“Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun” çerçevesinde hazırlanan projenin kent merkezinin ihtiyaçlarını karşılayacağı, proje ile Balbey’in Antalya’nın yeni cazibe merkezi olacağı belirtildi. İçerisinde 3 çeşme, 2 cami, 42’si sivil mimari özellikli 47 tescilli kültür varlığı yer alan Balbey ‘in hak ettiği değere kavuşturulacağı kaydedildi.

Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi’nin sağlıklı yürütülmesi amacıyla mahalle sakinlerinin görüşlerinin alınacağı, sivil toplum kuruluşlar ve meslek odaları ile toplantılar düzenleneceği ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulacağı ifade edildi.



Hürriyet 


Geri Dön