24 / 04 / 2024

Antalya Balbey Mahhalesi kaderine terk edildi!

Antalya Balbey Mahhalesi kaderine terk edildi!

Balbey Kentsel SİT Alanı ve Çevresi İmar Planı' nın acilen hayata geçirilmesini isteyen semt sakinleri; genel anlamdaki görüntü kirliliği ile çöplerin zamanında alınmaması konularından şikayetçiler...



Antalya tarihine damgasını vuran önemli mahallelerden birisi olan Balbey Mahallesi'nin bir çekim merkezi olarak kente kazandırılması için yapılan çalışmaların ve projelerin yetersiz olduğunu söyleyen mahalle halkı; çevre ve görüntü kirliliğinin önlenmesi adına daha çok çalışma yapılmasını istiyor. 



"SORUNLAR KALEİÇİ'NE BENZİYOR" 


Balbey'de koruma altında bulunan konutlar ile korunması gereken binaların durumunun belirsizliğini koruduğunu söyleyen mahalle sakinleri; Kaleiçi'nden sonra Balbey mahallesinin karakteristik sorunlarının giderek arttığını söylediler. 

Antalya'nın yakın tarihine tanıklık eden Balbey'in bir çekim merkezi haline getirilebilmesi için başlatılan fiziki çalışmaların artık sonuca dönüşmesini de isteyen semt sakinleri; "Mahallemizdeki en büyük sorun görüntü kirliliği, otopark ve zamanında alınmayan çöpler. Bu konu ile ilgili dile getirdiğimiz şikayetlere ek olarak Balbey'e kentsel bir kimlik kazandırılmasını istiyoruz. Yıllardan beri mahallemizde somut adımlar maalesef atılmadı..." şeklinde konuştular. 


Antalya Son Haber


Geri Dön