19 / 04 / 2024

Antalya Cennet Koy'daki kaçak villa yıkıldı!

Antalya Cennet Koy'daki kaçak villa yıkıldı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda, koruma altında olan birinci derece doğal sit alanında, koronavirüs salgını sürecinde 48 saatte inşa edilen kaçak villanın yıkımı sahibi tarafından gerçekleştirildi. 



Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda yer alan Koyun Adası'nın karşısındaki koya, sokağa çıkma yasağının olduğu 9- 10 Mayıs tarihlerinde 48 saatte kaçak villa inşa edildi. Milliyet'te yer alan habere göre; Demre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Sahil Güvenlik ekipleri gözetiminde 11 Mayıs Pazartesi günü kaçak villaya mühür vurdu. 

Mühürlemeden sonra Demre Belediyesi daimi encümeni, villanın birinci derecede korunması gereken doğal kültür varlığı olan birinci derecede doğal sit alanında yapıldığı için yıkım kararı verdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından villa için beyana dayanılarak alınan Yapı Kayıt Belgesi de iptal edildi.

Belediye daimi encümeni kararının villa sahibi M.A.'ya ulaşmasından sonra, M.A. önce telefonla sonra da avukatı aracılığıyla villanın kendisi tarafından yıkılacağını ifade ederek, gerekli taahhüdü yazılı olarak verdi. 21 Mayıs Perşembe günü villanın yıkım işlemleri başladı. Araya Ramazan Bayramı'nın girmesi ve olumsuz hava koşulları gibi sebeplerle villanın yıkımı geç de olsa sona erdi. 

Demre Belediye Başkanı İYİ Partili Okan Kocakaya, beraberinde Demre'ye bağlı Üçağız Mahallesi Muhtarı Durali Aliçavuşoğlu, Demre Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Kartın ve belediye görevlileriyle kaçak villanın yıkım alanında incelemlerde bulundu. Villanın tabanındaki betonların kırılarak kaldırılmadığı tespit edildi. 

'BURASI ESKİ GÜZEL GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞACAK'

Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Demre'mizin Kekova Bölgesi'ndeyiz. Uzun süre burayla ilgili bir yapı vardı. Kaçak yapı. Yapı buranın güzelliğini, tarihini, dokusunu bozması, birinci derecede doğal sit alanı olması nedeniyle, bu yapıyı biz sahibi tarafından kaldırttık. Bilindiği gibi Kekova güzellikleriyle doğasıyla nam salmış bir yer. Benim buradan çağrım şudur; hiç kimse bu tür yerlere, doğal güzelliği olan, bundan sonraki çocuklarımıza aktaracağımız bir miras olan bu yerlere bu tür yapılar yapmaya kesinlikle kalkışmasın. Buna asla belediyemiz olarak izin vermeyeceğiz. Bu yerleri korumak boynumuzun borcu. Hep birlikte bize verilen bu nimeti korumakla mükellefiz. O yüzden herkesin hassasiyet göstermesini bekliyorum. Bulunduğumuz yerde hala betonun kalkmadığını görüyorum. Bunu da en kısa zamanda sahibi kaldırmazsa, belediyemiz müdahale edecek. Burası eski güzel görünümüne kavuşacak" diye konuştu.

Soner Yalçın’ın kaçak villasına çifte soruşturma!

Can Dündar'ın villasındaki kaçak bölümler için karar verildi!


Geri Dön