29 / 03 / 2024

Antalya Demre'de yeni öğrenci yurdu tamamlandı!

Antalya Demre'de yeni öğrenci yurdu tamamlandı!

Antalya Demre'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın katkılarıyla Demre Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan yeni öğrenci yurdu tamamlandı.



ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde yaptırılan öğrenci yurdu yeni sezona hazır hale getirildi.

Demre'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın katkılarıyla Demre Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan yeni öğrenci yurdu tamamlandı. 3 katlı, toplam 2 bin 850 metrekarelik kullanım alanına sahip 200 kişilik yurtta, 100 erkek, 100 kız öğrenci barınacak. Toplam 5 milyon 984 bin 674 liraya mal olan yurdun tüm malzemeleri satın alınarak, yerleştirildi.


Kaymakam Murat Uz, "Yeni öğrenci yurdumuz tüm unsurları ile tamamlandı. Donanımı yapıldı. Yeni öğretim yılında 200 öğrencimize hizmet verecek. Yeni yurdun açılması ile Demre'de eğitim öğretimdeki en önemli sorunu çözmüş bulunuyoruz. Yurt, Demre'deki devlete ait ilk öğrenci yurdu olacak. Öncelikle yatılı olan, uzaktan Demre'deki okulları tercih eden ve Demre'de yaşayan dezavantajlı öğrenciler yurda alınacak" dedi.

Demre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine hizmet verecek 100 yataklı yurdun da inşaat aşamasına geldiğini aktaran Kaymakam Uz, arazi sorunu çözümlenince yeni yurdun inşaatına başlanacağını kaydetti.


Milliyet


Geri Dön