19 / 04 / 2024

Antalya dünya kenti yolma yolunda!

Antalya dünya kenti yolma yolunda!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel:"2019 yılı Antalya'nın her alanda yükselişini sürdüreceği ve dünya kenti olma noktasında yerini sağlamlaştıracağı bir yıl olacak" dedi. 



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaptıkları çalışmalarla Antalya'yı Türkiye'nin önde kentlerinden biri yaptıklarını belirterek, yeni yılın Antalya'nın her alanda yükselişini sürdüreceği ve dünya kenti olma noktasında yerini sağlamlaştıracağı bir yıl olacağını söyledi. 

Milliyet'te yer alan habere göre Türel, yaptığı yazılı açıklamayla 2018 yılında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi ve yeni yıl hedeflerini aktardı. Türel, gönül belediyeciliğini kendilerine şiar edindiklerini belirterek, şu açıklamaları yaptı:

"Gücümüz yettiği ve imkanlarımız elverdiği sürece toplumun her kesimine ulaştık. Büyük yatırımları hayata geçirirken engellilerimizi, bakıma muhtaç yaşlılarımızı, emeklilerimizi ve gözbebeğimiz çocuklarımızı asla unutmadık, hep yanlarında olmaya gayret gösterdik. Mavi Ev, Palyatif Bakım Merkezi, Evde Bakım, Hobi Bahçeleri gibi sosyal projeler ile gönüllere dokunduk. Toplumun tüm katmanlarının istediği gibi yaşadığı Antalya'da kış günlerinde mekansız vatandaşlarımıza sıcacık ortamlar hazırlarken sokak hayvanlarını bir dost olarak gördük ve onlara da çok güzel evler yaptık. Şehrimizin bütün ekonomik dinamiklerini projelerimizi gerçekleştirirken hak ettiği noktada ciddiyetle değerlendirdik. 'Tarım bu şehrin olmazsa olmazı' diyerek toptancı haller, mezbahalar, güneş enerji santrali, sulama projeleri ile çiftçi kardeşlerimizin yanında yer aldık, çiftçi kooperatiflerimize sulamada kullandığı elektriği bedava verdik. Esnafımızı da unutmadık. Cadde düzenlemelerimiz, cadde festivallerimiz ile ticaretin canlanmasına katkı sunduk."

Antalya'nın bugün yerlisiyle yabancısıyla herkesin kendi hayat tarzına uygun biçimde, rahat ve uyumlu yaşadığı bir şehir haline geldiğini aktaran Türel, şunları da söyledi:

"Antalya için yeni bir vizyonun, yeni bir şehircilik hamlesinin zamanı geldi. Antalya'yı Türkiye'nin örnek kentlerinden biri yaptık. Bu alanda rakipsiz olmayı, arayı açmayı sürdüreceğiz. 2019 yılı Antalya'nın her alanda yükselişini sürdüreceği ve dünya kenti olma noktasında yerini sağlamlaştıracağı bir yıl olacak."


Geri Dön