29 / 03 / 2024

Antalya Engelli Mola Evleri hizmete açılıyor!

Antalya Engelli Mola Evleri hizmete açılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, pandemi nedeniyle kapalı olan Engelli Mola Evleri 5 Ekim Pazartesi gününden bu yana yeniden hizmet verecek.



Pandemi nedeniyle kapalı olan Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Engelli Mola Evleri 5 Ekim Pazartesi gününden bu yana kapılarını özel bireylere yeniden açıyor. Milliyet'te yer alan habere göre; Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Kepez ilçesindeki 'Demirgül Mola Evi', Muratpaşa ilçesinde yer alan 'Falez Mola Evi' ve Konyaaltı ilçesindeki 'Pınarbaşı Mola Evi, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı tebliğleri kapsamında hizmet sunacak.

HES KODU SORGULANACAK

Pandemi kuralları kapsamında mola evlerinde sabah ve akşam grupları meydana getirildi. Engelli birey haftanın bir günü 4 saat mola evinden hizmet alabilecek. Mola evinde aynı anda en fazla 3 engelli birey hizmet alabilecek. Engelli bireylerin aileleri, hizmetten yararlanabilmeleri amacıyla Mola Evleri ile irtibata geçerek randevu alabilecek. Mola Evlerine girişte engelli bireylerin ateşleri ölçülerek, HES kodu sorgulaması yapılacak. Ailelerin engelli çocuklarını güvenle emanet edebildiği Mola Evleri, özel bireylerin sosyal becerilerini geliştirebileceği alanlar olarak ön planda yer alıyor. Proje, ailelerin sosyal ve kültürel yaşama entegre olabilmelerini, çocuklarıyla ilgilenirken yapamadıkları günlük rutin işlerini de yapabilmelerine fırsat sunuyor.


Geri Dön