29 / 03 / 2024

Antalya EXPO özelleştiriliyor!

Antalya EXPO özelleştiriliyor!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na devredilen EXPO 2016 Antalya alanı için Bakan Faruk Çelik, özelleştirilerek, turizme katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi.



Teması çocuk ve çiçek olarak belirlenen ve 180 gün süren EXPO 2016 Antalya alanı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na devredildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kendilerine Antalya EXPO’nun özelleştirilerek, turizme katkı sağlamaya devam edeceğini açıkladı. 


Bakan Çelik özelleştirme kapsamında şu şekilde konuştu; “Bundan sonra bakanlık, bakım, güvenlik ve etkinliklerin yapılmasına ilişkin sorumluluğunu yerine getirmeye devam edecek. Ama bir taraftan da Özelleştirme Kurumu bünyesinde olduğu için müşteri durumuna göre her an özelleştirme kapsamında duracak. Son derece kıymetli bir alan. Bu alanın Antalya başta olmak üzere Türk turizmine hizmeti noktasında elimizden gayreti gösteriyoruz. Şu anda bazı değişiklikler yapılarak oranın turizme kullandırılmasını amaçlıyoruz. İhtiyaç duyulan noktalara müdahale ederek, harika tabiat alanının, halkın hizmetinde, turistlerin hizmetinde olmasını devam ettireceğiz. Kongre merkezi, kulesi, su oyunları, parkları, bir çok etkinliğin yapılabileceği alan. Buralar korunacak." 


EXPO alanında atıl yerlerin de olduğunu belirten Bakan Çelik, "Atıl yerlere aktiviteyi sağlayacak otel olabilir mi? Ülke bahçelerinin olduğu yerin arkasındaki alana böyle bir proje düşünülebilir. Tamamen özelleştirmenin imar iznine bağlı. Yapılaşmadan ziyade, oranın dokusu korunarak, işlevselliğini artıracak bir düşünce. Bu alanın kullanılmasına ilişkin, özelleştirilmesine ilişkin önerileri alacağız. Bize gelenler de özelleştirmeye yönlendirilecek. En doğru, işi, sektörü bilen kimse, onunla hareket edilmesinde büyük yarar var. Her türlü ilginç öneriye açığız" şeklinde konuştu.



Hürriyet 


Geri Dön