29 / 03 / 2024

Antalya Finike Toptancı Hal Kompleksi'nin temeli atıldı!

Antalya Finike Toptancı Hal Kompleksi'nin temeli atıldı!

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin ilçelerde kuracağı modern bölge hallerinin ilkinin temeli Finike'de atıldı.Menderes Türel, 31 milyon 500 bin liraya mal olacak Finike Toptancı Hal Kompleksi'nde, çağdaş ve modern şartlarda hal hizmeti sunulacağını söyledi.



BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin ilçelerde kuracağı modern bölge hallerinin ilkinin temeli Finike'de atıldı. Başkan Menderes Türel, 31 milyon 500 bin liraya mal olacak Finike Toptancı Hal Kompleksi'nde, çağdaş ve modern şartlarda hal hizmeti sunulacağını söyledi. 


Büyükşehir Belediyesi, tarım kenti Antalya'da beldelere yayılmış derme çatma halleri tek çatı altında toplayarak modern bölge hallerine dönüştürüyor. Bölge hallerinin ilki Finike'de yapılıyor. Sahilkent, Hasyurt, Turunçova hallerini tek noktada birleştirip, modern bir hal kompleksine dönüştürecek Finike Toptancı Hal Kompleksi'ne ilk kazma vuruldu. Finike 1. Portakal Festivali kapsamında Büyükşehir Belediyesi Finike Toptancı Hal Kompleksi'nin de temeli atıldı. Törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti milletvekilleri Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökcen Enç, Atay Uslu da katıldı.


Konferans salonlarından, soğuk hava depolarına kadar en modern şekilde planlanan Finike Toptancı Hali'nin 31 milyon 500 bin liralık bir yatırım olduğunu söyleyen Başkan Türel, “Ne zaman Finike'ye gelsem ifade edilirdi. Hayal projeydi. Bunu gerçekleştireceğiz demiştim. Şükürler olsun bugün temelini atıyoruz" dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin Finike'de devam eden yatırımlarını da anlatan Başkan Türel, “Bunlar içinde en önemlisi içme suyu projesi. 2017'de hizmete girecek" dedi.


KADINLAR PLAJI 


Başkan Türel, Finike'ye bir de kadınlar plajıyapacaklarını aktardı. Artık Finikeli kadınların Antalya'daki Kadınlar Plajı'ndan hizmet alabilmek için kilometrelerce yol kat etmeyeceğini belirten Başkan Türel, “Alan tahsisiyle ilgili müracaatımızı yaptık. Bu yıl içinde alan tahsisini alıp seneye yaz ayları başında Andrea Doria koyunda Kadınlar Plajı'nı da Finikeli kadınlarımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu.


Hürriyet


Geri Dön