26 / 04 / 2024

Antalya Havalimanı İç Hatlar Terminali yenilendi

Antalya Havalimanı İç Hatlar Terminali yenilendi

İbrahim Çeçen, Antalya Havalimanı İç Hatlar Terminali ile yolculara daha kaliteli hizmet verileceğini söyledi



Turizmin başkentine yeni terminal
IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, eskisi yıkılarak daha geniş ve modern bir şekilde yapılan Antalya Havalimanı İç Hatlar Terminali ile yolculara daha kaliteli hizmet verileceğini söyledi
Antalya Uluslararası Havalimanını'nın işletmecisi IC Fraport (ICF) tarafından yenisi yapılan İç Hatlar Terminali, Başbakan Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.
Törende konuşan IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, ihale sözleşmesinde iç hatlar terminalinin sadece yüzde 30 büyütülmesi şartı öngörülmesine karşılık, kendi özverileriyle sıfırdan başlayarak Antalya'ya yakışır çağdaş ve yepyeni bir terminal kazandırdıklarını anlattı. Bu yılın ilk 3 ayının yolcu rakamlarının geçen yıla göre yüzde 30 arttığını belirten Çeçen, “Antalya Havalimanı, yatırımımızla Avrupa'nın sayılı hava limanlarından biri olmuş, Türkiye'nin ise ikinci büyük hava limanı durumuna gelmiştir” dedi.
IC Fraport Airports'un Eş Genel Müdürü Alexander Zinnell de şunları kaydetti:
“1993'ten bu yana yaptığımız yatırımlarla Türkiye'deki havaalanı işletmeciliğine önemli katkılar sağladık. Şirketin ana ortağı ve hisselerinin sahibi olan Fraport AG, Avrupa'nın 3'üncü, dünyanın 8'inci büyük havaalanı olan Frankfurt Havaalanı'nın sahibi ve işletmecisi...
Ayrıca farklı ülkelerde 60 noktada faaliyet gösteriyoruz.”
Yetkililerin verdiği bilgiye göre, yılda gelen-giden yolcu sayısı açısından toplam 45 milyon yolcu kapasitesine ulaşan Antalya Havaalanı'nın bu yıl itibariyle hizmet vereceği toplam yolcu sayısının 20 milyonu aşması bekleniyor.

 

Eskisi 11 yılda, yenisi 11 ayda tamamlandı
-  Antalya Havalimanı İç Hatlar Terminali 11 ayda tamamlandı.
-  Terminal 100 milyon euro'ya maloldu.
-  1974'te temeli atılan Antalya İç Hatlar Terminali ise 11 yılda tamamlanıp 1985 yılında hizmete girmişti.
-  Antalya Havalimanı uluslararası yolcu trafiğinde Avrupa'da 21, dünyada ise 70'inci sırada yer alıyor.
-  Antalya Havalimanı'nın işletmesini 2024 yılına kadar alan ICF Airport, sözleşme gereği iç hatlar terminalini yüzde 30 büyütüp yenileyecekti. Ancak ICF Airport yönetimi, yeniden yapma kararı aldı.
-  Antalya Havalimanı'nın alanı 20 binden, 38 bin 500 metrekareye çıkarıldı.
-  Yeni terminal binasında, eskisinde bulunmayan 4 yolcu köprüsü, köprülere özel klima sistemleri, iç hatlar binası önüne açık otopark ve apron inşa edildi.
-  2009 yılında iç hatlar yolcu trafiğinde yüzde 30'luk artışla 3 milyon kişinin terminalden hizmet aldı. 2010 yılında 3.5 milyon kişi hedefleniyor.
-  Eski terminali yılda 1.5 milyon, yenisi ise 11 milyon yolcu kapasiteli.
Milliyet


Geri Dön