19 / 04 / 2024

Antalya Kadın Doğum Hastanesi yarın açılıyor!

Antalya Kadın Doğum Hastanesi yarın açılıyor!

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek hizmet binası yarın açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törene katılarak açılışı gerçekleştirecek.



Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek hizmet binası 25 Mart Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.


Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü 'Sağlıkta Dönüşüm' projesi kapsamında kent merkezinin yanı sıra ilçelerde birçok sağlık yatırımı yapıldığını söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, yapılan yeni hastane, ek hizmet binası, yenilenen fiziksel mekânlar, son teknoloji yeni tıbbi cihazlar sayesinde hastaların bulundukları yerlerde tedavi imkanı bulduğunu ifade etti.


Bu yatırımlar kapsamında inşası tamamlanan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek hizmet binasının da 25 Mart Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağına değinen Prof. Dr. Yılmaz, "Bina 71 bin 235 metrekare arsa alanı üzerinde 66 bin metrekare kapalı alana sahip.326 klinik yatağı, 82 yoğun bakım yatağı, 7 ameliyathane, 14 doğum odası, 80 poliklinik odası, 3'üncü seviye acil servis 40 müşahede yatağı, laboratuvar, görüntüleme ve sterilizasyon hizmetleriyle hasta ve hasta yakınlarına hizmet verilecek" dedi.


Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Aşır Aksu ve AMATEM dahil yatak sayısının 904 olduğunu belirten Prof. Dr. Necat Yılmaz, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek binasının da hizmete girmesiyle artı 407 yeni yatak daha kazanıldığını, toplam bin 311 yatak sayısına ulaşıldığını belirtti. 

Prof. Dr. Yılmaz, yoğun bakım yatak sayısında ciddi artış sağladıklarını, yoğun bakım yatak sayısının toplamda 159'a ulaştığını vurguladı.


Hürriyet


Geri Dön