26 / 04 / 2024

Antalya Karpuzkaldıran'a yapılacak yeni huzurevi 2018'de açılacak!

Antalya Karpuzkaldıran'a yapılacak yeni huzurevi 2018'de açılacak!

Antalya Karpuzkaldıran'da depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan Fethi Bayçın Huzurevi binasının yerine yapılacak 150 kişi kapasiteli yeni huzurevi için müjde geldi. Huzurevi 2018'de hizmete girecek.



Antalya'nın Muratpaşa İlçesi Lara Karpuzkaldıran bölgesinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2012 yılında boşaltılan. 2013 yılında ise 1 yıkılan Fethi Bayçın Huzurevi binasının yerine yapılacak yeni huzurevi için uzun bir bekleyişin ardından Antalya Aile ve Sosyal Politikalar 11 Müdürlüğü neleri müjdeli haber geldi. Proje çizimlerine geçilen huzurevinin 2018'de hizmete açılması planlanıyor. 


İTİRAZ KAPASİTEYİ ARTTIRDI 

2014 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar planı üzerindeki çekinceler nedeniyle 80 kişilik huzurevi yapılması için ihale edilen projeye Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı 80 kişilik kapasitenin ihtiyacı karşılamayacağı gerekçesiyle itiraz etmişti. Bölgede yapılan incelemeler neticesinde daha önce hazırlanan proje revize edilerek huzurevinin kapasitesi 150 kişiye çıkarıldı. 


10 MİLYONLUK PROJE 

10 milyon lira civarında bütçe ayrılan projeyle ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Muduru Abdullah Çalışkan, ' Antalya'da kamuya bağlı 2.6 adet özel. 2 de belediye huzurevi var. Halı hazırdaki mevcut durumla neredeyse huzurevinde kalmak isteyen butun yaşlılarımızın ihtiyacını karşılıyoruz. Hedefimiz proje çizim aşamasının tamamlanmasıyla birlikte inşaatına başlanacak oları Fethi Bayçın Huzurevi'nin yerine açılacak huzurevimizi de 2018'de açabilmek'' dedi. 


YENİ MODELLER GELİŞTİRİLİYOR

 Huzurevinin yakılmasıyla hiçbir yaşlının mağdur edilmediğini kaydeden Çalışkan. "Huzurevini boşaltırken hiçbir yaşlımızı mağdur etmedik. Onlar diğer huzurevleri ne ve kiraladığımız pansiyona nakil ettik. Onlarla birlikte huzurevinde kalmak için Antalya'dan başvuru yapan 10 kişi de buraya yönlendirilecek. Yaşlılarımız için en uygun hizmet modelini geliştirme gayretin deyiz. İlerleyen yıllarda yaşlarımızı sosyal hayattan koparmamak için huzurevleri yeline yaşlı yaşam evleri projelerinin devreye girmesi planlanıyor. Yaşlılar bizim aynamız, tecrübemiz ve geçmişimiz. Onların ihtiyacını karşılamak asli görevimiz" diye konuştu. 



Hürriyet Akdeniz


Geri Dön