19 / 04 / 2024

Antalya Kasımlar HES'i için komisyon raporu olumlu çıktı!

Antalya Kasımlar HES'i için komisyon raporu olumlu çıktı!

ANTALYA'da Kasımlar HES'ine ilişkin imar planları bugün 14:00'de toplanacak. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülecek. Görüşmelere temel oluşturan komisyon raporundan CHP'nin 'ret' oyuna rağmen HES için olumlu görüş çıktı.



ANTALYA'da Köprülü Kanyon Milli Parkı'na ait, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca da kabul edilen, Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planında alanla ilişkili yerlerde HES'lere izin verilmemesi ilke kararına rağmen bölgeye komşu Değirmenözü'nde projelendirilen Kasımlar HES'ine ilişkin imar planları bugün toplanacak. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülecek. Görüşmelere temel oluşturan komisyon raporundan CHP'nin 'ret' oyuna rağmen HES için olumlu görüş çıktı. 



KASIMLAR'IN KADERİ BELİRLENECEK 


Bugün saat 14.00'te Antalya Su ve Atık su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü salonunda toplanacak mecliste Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun 15 Aralık 2010 tarihli üretim lisansına istinaden yapılmak istenen Kasımlar Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin uygulama ölçeğindeki plan değişiklikleri karara bağlanacak. Konuyla ilgili çalışmasını tamamlayan Meclis İmar ve Bayındırlık Komisyonu, HES için uygunluk raporu verdi. 



TURİZM OLUMSUZ ETKİLENİR 


CHP'li 2 üye Mustafa Reşat Oktay ve Oytun Eylem Doğmuş, karara 'ret' şerhi düştü. CHPli üyeler bölgeye kurulacak olası bir HES'in bölgenin turizm çeşitliliğini ve yöre halkının rafting faaliyetlerinden elde ettiği turizm gelirini olumsuz etkileyebileceğini, aynca santral sahasında Değirmenözü Mahallesi'nin bir bölümünün yer aldığım belirterek, 'vatandaşlar mağdur olacağı' gerekçesiyle komisyon görüşüne katılmadıklarım beyan etti Dosyada Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün Manavgat Belediyesi'nden söz konusu plan değişikliğine ilişkin görüşünü sorduğu yazı da yer aldı. 



İZİN VERİLMEMELİ 


Köprülü Kanyon Milli Park Alanı'na ait 'Uzun Devreli Gelişme Revizyon Plan'ının 30 Mayıs 2014 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca onaylanarak yürürlüğe girdiğinin belirtildiği yazıda, Kasımlar Barajı'nın Köprülü Kanyon Milli Parkı'nda doğal ekosistem dengesini ve turizm potansiyelini olumsuz etkileyeceği, Uzun Devreli Gelişme Revizyon Plan'nda HES ve benzeri tesislerin yapımına izin verilmemesi gerektiğine vurgu yapılarak, konunun Manavgat Belediyesi'nce olumsuz değerlendirildiği belirtildi.


Hürriyet Akdeniz


Geri Dön