20 / 04 / 2024

Antalya Kaş'ta turizm geliştirme projesi başlatıldı!

Antalya Kaş'ta turizm geliştirme projesi başlatıldı!

Antalya'nın Kaş ilçesinde alternatif turizmin geliştirilmesi ve turizmin dört mevsime yayılması amacıyla üç kurumun ortaklığında proje başlatıldı.



Kaymakamlık, Patara Kültür ve Tanıtma Derneği ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) birlikte yürüttüğü "Kaş Alternatif Turizm Fizibilitesi ve Tematik Haritalandırma Çalışması" projesi, ortaklara ve Kaşlılara tanıtıldı.


 

'Tematik harita' 

Kaş'ın sahile odaklanmış olan turizmini tarımsal üretimin yaygın olmadığı bölgelere yaymak istediklerini söyleyen Kaymakam Selami Kapankaya, "Daha önce Kaş'ta BAKA ile birlikte Kaş Belediyesi öncülüğünde 'Dört Mevsim Kaş' adlı bir proje yürütüldü. Bu projede Likya Yolu ve Kaş'ta dört mevsimde dalış ön plana çıkarıldı. Bu yeni projeyle Kaş'ın bir tematik haritasını çıkarıyoruz. 



'Kaş Portalı' adlı yeni bir internet sitesi kuruldu. Cep telefonları için android programı hazırladık. Likya Yolu'nun çok önemli bir bölümü Kaş'tan geçiyor. 

Dünyanın en zengin sedir ormanları Kaş'ta. Gürsu Mahallesindeki doğal tahin üretimi, Bezirgan ambarları, Barak Kilimleri tematik haritada yer alacak. 

Kaş, zengin bir coğrafya. Bu özellikle turizmi dört mevsime yayacağız" dedi. 



'Likya Yolu önemli' 

AB Projeleri Uzmanı ilker Salar da AB projelerinden yararlanmanın yöntemleri hakkında bilgi verdi. Salar, "Kaş'ın her yerini gezdim. Likya yolları, Kaş için çok önemli bir zenginlik. Uluslararası pazarlamada turizm için önemli bir işlevi var. Bu yolların geçtiği yerlerde konaklama merkezleri oluşturmak, yerel halkla iletişim çok önemli. Bunu da teknolojiden yararlanarak yapacağız. Bu proje bunun önemli adımı olacak" diye konuştu.



Milliyet Akdeniz


Geri Dön