29 / 03 / 2024

Antalya Kent Müzesi projesi yıkımları başladı!

Antalya Kent Müzesi projesi yıkımları başladı!

ANTALYA'da sporun kalbinin attığı, birçok heyecana, hüzne, sevince sahne olan Atatürk Stadyumu, yerine yapılacak 'Kent Müzesi' kapsamında park olarak kente hizmet verecek.



Stadın yıkımına tanıklık eden vatandaşlar ve eski futbolcular, projenin kente değer katacağını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, Türkiye'nin hatta dünyanın en iddialı kent müzesi projelerinden biri olarak nitelendirdiği kültür, sanat, rekreasyon ve yeşil alan projesi olarak tasarlanan Kent Müzesi Projesi'nin ilk adımı Atatürk Stadyumu'nun yıkımı sürüyor. 

Kamuoyuna tanıtımı yapıldığı günden itibaren kente büyük bir heyecan getiren proje, Antalya'ya ve turizme de canlılık kazandırması hedefliyor. 

KONSERLER YAPILACAK

Proje kapsamında yıkımına başlanan stadın, açık tribün kısmı nostaljik bir tarihi miras düşünülerek mimari şekline uygun olarak yeniden düzenlenecek. 

Burada açık hava etkinlikleri, konser ve organizasyonlar gerçekleştirilecek. 

Antalya Kent Müzesi'nin; bir buluşma noktası, bir iletişim, eğitim ve kültür merkezi olması hedefleniyor. Sürekli ve geçici sergiler, yayınlar, konferanslar, konserler, kurslar, yerel yemekler sunacak lokantası, yörenin halk sanatı ürünlerini ve başlıca tarihi eserlerinin replikalarını bulunacağı hediyelik eşya mağazalarıyla birlikte kültür ve yeşil alan merkezi olacak. 

Tarihi stada hüzünlü şekilde veda eden Antalyalılar, bu alana yapılacak Kent Müzesi Projesi'nin kendilerini heyecanlandırdığını ve alanın kente yararlı bir şekilde hizmet edecek olmasından dolayı mutlu oldukları söyledi. 


Hürriyet


Geri Dön