26 / 04 / 2024

Antalya Kepez ASM'ye kavuşuyor!

Antalya Kepez ASM'ye kavuşuyor!

Antalya'nın Antalya ilçesinin merkeze en uzak yerleşim yerlerinden biri olan Gaziler Mahallesi sakinleri, talep ettikleri ASM'ye kavuşuyor.



Antalya Kepez Belediyesi, bölgenin ASM ihtiyacının karşılanması için Gaziler Aile Yaşam Merkezi'nin zemin ve 1. katını, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis etti. Tahsis talebi de Kepez Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısında oybirliği ile onaylandı.

Milliyet'te yer alan habere göre;  mecliste onaylanan bu tahsis için Kepez Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Protokol ile Sağlık İl Müdürlüğü, Kepez Belediyesinin kullanım hakkını verdiği Gaziler Aile Yaşam Merkezi'nin zemin ve birinci katında 3 doktordan meydana gelen Gaziler ASM oluşturacak. Gaziler ASM'nin kurulmasıyla ilgili protokole, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür imza attı.

Aksu'ya da hizmet verecek 

Başkan Hakan Tütüncü, Gaziler ASM'nin, Aksu ilçesinin bazı mahallelerine de hizmet vereceğinden bahsederek, “Bilindiği gibi Gaziler, Aksu ilçesiyle ile sınır olan bir bölgemiz. Aksu'nun belli mahallelerindeki hemşirelerimiz de bu aile yaşam merkezinin içerisindeki aile hekimlerinden hizmet alabilecekler. Bu işbirliği, sadece Kepez Gaziler için değil, Aksu'nun, Kepez'e sınır bazı mahalleleri açısından müjdeli bir haber anlamı taşıyor" açıklamasında bulundu. 

Kepez'in diğer kırsal mahallelerine de ASM kazandırmak için çalışacaklarından bahseden Başkan Tütüncü, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür'e ilçedeki sağlık yatırımlarına verdiği destekleri nedeniyle teşekkürlerini iletti.


Geri Dön