19 / 03 / 2024

Antalya Kepez Macera Ormanı hizmete açıldı!

Antalya Kepez Macera Ormanı hizmete açıldı!

Kepez Belediyesi, 2015 yılının son günlerinde açılan Dokuma Kent Parkı'nın ardından, bu kez de Antalya Kepez Macera Ormanı'nı hizmete soktu.



Belediye basın biriminden yapılan açıklamada, Kepez Kent Parkı yanındaki 70 dönümlük yeni park bünyesinde, survivor parkı, paintball atış alanı, ayak bilardosu, tırmanma duvarları, manej, labirent gibi hemen her yaşa hitap eden aktivite alanları yer alıyor. 


Dualarla açıldı

Ev sahibi Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü nün eşi Dr. Ayşe Tütüncü ve kızı Zeynep Tütüncü ile birlikte geldiği parkın açılış kurdelesini Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Milletvekili Mustafa Köse, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, AK Parti Kepez ilçe Başkanı Yusuf İşeri, meclis üyeleri ve bürokratla birlikte kesti. Kepez Belediyesi Meclisi'nin MHP'li ve CHP'li meclis üyelerinin de katılım gösterdiği açılış öncesi, tüm şehitler için saygı duşunda bulunuldu, tesis için hayır duaları okundu. 


Park sayısı 250'den 600 e çıktı 

Göreve geldiği son 7 yılda Kepez'e toplam 2 milyon 300 bin metrekare yeşil alan kazandırdıklarını açıklayan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, 250 civarındaki park sayısını 600'ün üzerine çıkardıklarını söyledi. Kepez'in yeşil alandaki ağırlıklı kısmı olan mahalle parklarının, geçmiş dönemlerdeki sorunlu imar planları nedeniyle, küçük alanlardan oluşmuş olduğunu gördüklerini anlatan Tütüncü, hatalı yapılan parselasyon nedeniyle oluşturulan alanları da aktif yeşil alanlar yapmak için çalıştıklarını söyledi. 


Büyükşehir desteğine teşekkür Belediyesinin kendiyle yarıştığını, ekibinin önceki başarılara yenilerini katmak için zamana karşı mücadele verdiğini söyleyen Tütüncü, "Bu mücadelenin azimle kararlılıkla sürdürülmesiyle, kazanan Antalyalılar oluyor. Madeni ki burası en büyük ilçe, 520 bine yakın nüfusun yaşadığı bir bölge, o zaman buranın Antalya'nın başarısını üst seviyeye çıkartan bir yer olmalı demiştik. İkinci dönemimizde, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel bize destek verdi ve 7 yılda 2 milyon 300 bin metrekare yeni yeşil alan kazandırdık." diye konuştu. 


Antalya'nın yeşil alan miktarını peş peşe açılan kent parkları ile arttıran Kepez Belediyesi, Dokuma Kent Parkı'nm ardından bu kez Antalya Kepez Macera Ormanı'nı hizmete soktu 230 bin metrekare daha geliyor Göreve geldiklerinde Kepez'de 50 bin metrekarenin üzerinde yeşil alan olmadığını anımsatan Tütüncü, şu anda Seyir Terası, Kepezpark Varsak. Kepez Kent Parkı, Dokuma Kent Parkı gibi büyük yeşil alanlar kazandırdıklarını söyledi. 

Şimdi de Kepez varyantında inşaası yapılan Kepez Park Orman ile de 230 bin metrekare aktif yeşil alan daha kazandıracaklarını duyuran Tütüncü, "Bu parklarımızın her biri üstün bir gayretin neticesinde halkımıza armağan edildi." dedi. 


Kepez Türkiye'ye örnek olacak Kepez'in gelişmesinin Türkiye'ye örnek olacağının altını çizen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel ise şu şekilde konuştu; "Bu projenin hem spor hem de Kepez'in cazibe merkezi olması açısından kıymetlidir. Kepez'in gelişmesi Türkiye'ye örnek olacak. Bu imkanlar 5 yıldızlı otellerin içinde söz konusuydu ve parası olanlar bunlardan istifade ediyordu. Tütüncüyü destekleyenlere ve onunla çalışanlara teşekkür ediyorum. Halkın istifade edebileceği bir tesis olmuş." dedi. 


Antalya İleri


Haber Milliyet'te şu şekilde yer aldı


Antalya’nın 70 dönümlük macera ormanı dualarla hizmete açıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Daha dün Kepez’i hakir görenler bugün burada yaşamak istiyorlar” dedi.

Kepez Belediyesi, Antalya’nın girişinde 70 dönümlük ormanlık arazi içinde “Kepez Macera Ormanı” inşa etti. İçerisinde binicilik kulübü, restoranlar, çocuk Oyun parkları, Survivor parkı, paintball atış alanı ve tırmanma duvarları bulunan alanın açılışı dualarla yapıldı. Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla kent ormanında gerçekleştirilen törende Başkan Tütüncü, Kepez’in her hafta gerçekleştirilen bir açılışla daha yaşanabilir bir ilçe haline geldiğini söyledi.


“DÜN KEPEZ’İ HAKİR GÖRENLER BUGÜN KEPEZ’DE YAŞAMAK İSTİYORLAR”

Kepez’de 2 bin 300 metrekare yeşil alan oluşturduklarını belirten Tütüncü, “Maalesef önceki dönemden yanlış yapılan imar planları nedeniyle çoğu parkımız cetvel artığı gibi duruyor. Ancak biz kendi dönemimizde yeşil alanları çok fonksiyonlu parklarla donatıyoruz” dedi. Ormanlık alan içindeki binicilik klübü ile pahalı binicilik sporunu halkın ayağına getirdiklerini de belirten Tütüncü, “Daha dün Kepez’i arka mahalle ve hakir görenler bugün Kepez’de yaşamak istiyorlar. Durmadan çalıştık ve Kepez’in marka değerini arttırdık. Olimpik yüzme havuzunu halkımızın ayağına getirdiğimiz gibi pahalı olan binicilik sporunu da halkımızın ayağına getirdik” diye konuştu.


“ÇİFT KANATLA HİZMETLERE DEVAM EDİYORUZ”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın dört bir yanında hizmet yarışında olduklarını belirterek “Biz kıskançlık ya da hasette yarışmayız. Biz sadece halkımız hizmet etmek için birbirimizle yarışırız. 2009 yılından 2014 yılına kadar Hakan kardeşim tek kanatla Kepez’e hizmetin en iyisini getirmeye çalıştı. Bizde 2014 de bir kanat daha ekleyerek büyükşehir ve Kepez olarak çift kanatla hizmetlere devam ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi öncesinde dua edildi. Kurdele kesimiyle orman hizmete açılmış oldu.


Milliyet 


Haber, Habertürk Egeli'de şu şekilde yer aldı


ACERA Ormanı Kepez İlçesi'nde açıldı. Açılışı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü konuşma yaptı. Lunapark konseptine ilave olarak kaykay pistleri, tırmanma alanları, atlama kulesini, spor alanlarının olduğu macera ormanı açılışında konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Madem Kepez Antalya'nın en büyük ilçesi. O yüzden Antalya'nın başarı çıtasını üst seviyelere çıkaran bir yer olmalı. Bu yüzden Kepez'de 2 bin 300 metrekare yeşil alan oluşturduk" dedi. 


Önceki dönemlerde yanlış yapılan imar planları nedeniyle çoğu parkın cetvel denilen küçük alanlara dönüştüğünü belirten Tütüncü, "Ancak biz kendi dönemimizde yeşil alanları çok fonksiyonlu parklarla donatıyoruz. 


Kepez'de 250 civarında olan parklarımızı 600 civarına çıkardık. Vatandaşlarımız pahalı bir spor olan biniciliğe macera ormanında ulaşabilecekler" dedi. "Daha dün Kepez'i arka mahalle ve hakir görenler bugün Kepez' de ne güzel işler yapılıyor diyorlar. Durmadan çalıştık ve Kepez'in marka değerini arttırdık" diyen Tütüncü, Kepez için çok çalıştıklarının altını çizdi. 


Kepez'de macera başladı Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü'nün ikinci dönem projeleri içerisinde yer alan macera ormanı açılışı yapıldı.


Habertürk Egeli 


Geri Dön