19 / 04 / 2024

Antalya Kepez ve Santral'deki dönüşümü Sur Yapı yapacak!

Antalya Kepez ve Santral'deki dönüşümü Sur Yapı yapacak!

Antalya Kepez ve Santral mahallerindeki kentsel dönüşüm projesini Sur Yapı kazandı. 2019 seçimlerinden önce konutların tamamlanacağını belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, proje hakkında bilgi verdi.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez ve Santral mahallerindeki kentsel dönüşüm projesini Sur Yapı'nın kazandığını açıkladı.


Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Meclis toplantısında Kepez-Santral projesiyle ilgili bilgi verdi. Türel, Türkiye'nin en büyük ve sorunsuz kentsel dönüşüm projesini, meclisin ve Kepez Belediye Başkanının destekleri ve işbirliğiyle gerçekleştirdiklerini söyledi.


Hak sahiplerinin neredeyse yüzde 100'ünün protokollerini imzaladığını belirten Türel, yargı süreciyle ile ilgili de Danıştay kararının lehlerine çıktığını ve bir sorun kalmadığını vurguladı.


- Açık ihale tercih edildi


Büyükşehir Meclisi’nin verdiği yetkiyle projenin belediye şirketi ANTEPE tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Türel "ANTEPE projeyi, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanuna ve 4184 Sayılı Kamu İhale Kanunu’na tabii olmadan yaptırabilir, inşaat sözleşmesini imzalayabilirdi. Ama biz projenin her adımında olduğu gibi ihalesinin de gayet şeffaf olmasını istedik. İhale mecburiyeti olmamasına rağmen her şeyin şeffaf yapılmasından hareketle bir açık ihale yapılmasını tercih ettik." diye konuştu.


- Artırma esas bedelin iki katı teklif verdi


Başkan Türel, geçen hafta gerçekleşen açık ihaleye iki firmanın katıldığını ve ihale arttırmaya esas, meclisde kabul edilen minimum bedel 60 milyon lira olduğunu belirtti. Birinci firma Çukurova Gayrimenkul Ticaret A.Ş.'nin teşekkür mektubu vererek, teklif sunmadığını dile getiren Türel, "İkinci firma Sur Yapı Ticaret A.Ş. 60 milyon normal bedeli yüzde 100 artırıp, 120 milyona çıkarmak suretiyle teklifini sundu. Sur Yapı, bundan sonra yüklenici firma olarak projeyi gerçekleştirecek. Türkiye'de kendini ispat etmiş, bu konudaki en güçlü firmalardan bir tanesi ihalemize katıldı ve yüklenici firma oldu. Bu nihai adımın da Kepez-Santral'a hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."


- 2019 seçimlerinden önce konutlar bitecek


Türel, Kepez ve Santral Mahallelerinde belediyenin yapması gereken inşaat çalışmalarını zaten başlattığını ifade ederek, yıkımların yapıldığını, yolların açıldığını ve alt yapı planlamasına yönelik adımların atıldığını kaydetti.


Kira yardımının da düzenli olarak yapıldığının altını çizen Türel, şunları söyledi:


"Bütün işlemler planladığımız gibi gitmekte. Bundan sonra da yüklenici firma çok hızlı bir şekilde öncelikli olarak 3 bin 267 hak sahibinin binalarını tamamlayacak. Görev süremizi tamamlamadan önce vatandaşlarımızın daire tapularını dağıtmış olacağız. Planladığımız gibi süreç aynen devam etmektedir. Allah ömür verirse 2019 seçimlerinden önce davulla zurnayla evleri teslim edeceğiz. Vatandaşlarımızı son derece çağdaş, modern ve artık değeri çok daha yükselmiş kendi konutlarına taşıyacağız” diye konuştu.


- 261 metrekare yeşil alan


Kepez ve Santral mahallelerindeki proje bittiğinde meydanları, göletleri, müzeleri, yeşil alanları, çocuk parkları, alışveriş alanları, yarı açık pasaj alanları, camiler, okullar, hastane, pazar alanlarıyla Antalya, son derece modern ve konforlu bir yaşam alanına kavuşacak. Mahalle sakinleri, içinden geçen raylı sistem ile havaalanından hastaneye, Varsak'tan Işıklar'a istedikleri yere ulaşabilecek.


Proje toplam 261 bin metrekare yeşil alanıyla Türkiye'ye örnek bir yaşam merkezi olacak. Antalya'nın çehresini değiştirecek proje ile hak sahiplerine hiç para ödemeden metrekare hakları kadar daire sahibi olması, hak sahiplerine mevcut yerlerine en yakın konut alanlarından daire verilmesi, ister büyük bir tek daire ister küçük metrekareli iki daire sahibi olması gibi imkanlar sunuluyor.


Milliyet


Geri Dön