25 / 04 / 2024

Antalya Kepez’de 3 bin 556 tapu teslim edildi!

Antalya Kepez’de 3 bin 556 tapu teslim edildi!

Antalya Kepez'de 5 mahalledeki 3 bin 556 tapunun teslimi yapıldı. Masa Dağı’nın gerdanlığı olarak bilinen Esentepe, Çankaya, Kazım Karabekir, Barış ve Yavuz Selim mahallelerine, 1/1000 ölçekli revizyon imar planı uygulaması ile tapuları verildi.



Antalya Kepez Belediyesi, Masa Dağı’nın gerdanlığı olarak bilinen Esentepe, Çankaya, Kazım Karabekir, Barış ve Yavuz Selim mahalleri, 1/1000 ölçekli revizyon imar plan puanı uygulaması ile tapularını aldılar. Milliyet'te yer alan habere göre; Masa Dağı’nda 1400 dönüm alanda yapılan imar planı puan uygulaması ile, 5 mahallede 3 bin 556 tapu teslim edildi.

Antalya Kepez’de 3 bin 556 tapu teslim edildi!

Kepez Belediyesi Meclis salonunda yapılan temsili tapu törenine, Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez ilçe başkanı Bahattin Bayraktar, MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, meclis üyeleri, muhtarlar ve tapuları dağıtılacak vatandaşlar katılım sağladı.

Tapu teslim töreninde konuşma yapan Başkan Tütüncü, “Bugün, Kepez Belediyesi’nin tarihe geçecek ve Antalya siyasi yaşamında ve yerel yönetiminde de iftiharla bahsedilecek, bir projesini sonuçlandırıldığı ve bu vesileyle büyük bir sevincin yaşadığı günün tarihidir. 2016 yılında 5 mahalle muhtarımızın farklı bir kentsel dönüşüm talebiyle, biz de yeni bir yol haritasını ortaya koyduk. Ve bir imar planı çalışması gerçekleştirdik. Bu çalışmada temeldeki amacımız şuydu; İki katlı olan yerlerin hem inşaat yoğunluğunu artırmak, hem değerini artırmak, hem de son derece güzel bir kentsel tasarıma sahip olmaktı. Masa Dağı özellikle 1980'den sonra Anadolu'nun değişik vilayetlerinden, Antalya'nın taşra ilçelerinden merkeze gelmiş ve Antalya'da hayata tutunmaya çalışmış hemşerilerimizin yaşadığı bir yerdi. Merkezden uzak, ulaşımı zor, elektriğin olmadığı, suyun olmadığı bir yerdi. Biz zahmete katlananlar, rahmete ortak olsunlar istedik. Masa Dağı Antalya’nın en iyi yerleşim yerlerinden biri olacağını gördük ve bu vizyonla birlikte oraları değerlendirelim, hemşehrilerimize konforlu bir yaşam armağan edelim istedik" ifadelerini kullandı.

Antalya Kepez'de 50 bin kişi tapularına kavuştu!


Geri Dön