26 / 04 / 2024

Antalya Kepez'de 5 spor tesisinin temeli atıldı!

Antalya Kepez'de 5 spor tesisinin temeli atıldı!

Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, 5 mahallede yapılacak semt spor sahaları temel atma töreninde son yaşanan olaylara karşı vatandaşların sağduyulu davranmasını istedi.



Kepez Belediyesi’nin Ayanoğlu, Gazi, Fatih, Kızıllı ile Odabaşı Mahallelerine yapacağı semt spor sahalarının temeli törenle atıldı. Büyükşehir yasasıyla köyden mahalleye dönüşen Odabaşı’nda düzenlenen temel atma törenine İlçe Emniyet Müdürü İlker Ekşi, Kepez İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Tolga Seçkin Zafer, Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Ünal Yardımcı, Kepez Belediyesi Meclis üyeleri, başkan yardımcıları, bürokratlar, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Akbaş ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.


5 MAHALLEDE BİRDEN YAPILIYOR

Tören ile birlikte Ayanoğlu, Gazi, Fatih, Kızıllı ile Odabaşı Mahallelerindeki semt spor sahalarının yapımına başlanmış oldu. Farklı bir konseptte tasarlanan projede, standartlara uygun sentetik çim alanlı futbol sahası, basketbol sahası, açık bölümünde spor alanları, yürüyüş yolları ve kafetarya bulunuyor.


VİZYONUMUZU YATIRIMLARIMIZLA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

İlk döneminde vaat ettiği projeleri gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Tütüncü, yeni döneminde de sözünü verdiği semt spor sahalarını da tamamlayacaklarını söyledi. Geçen hafta Fabrikalar Mahallesi’nde temelini attıkları yüzme havuzunun da bir konsept proje olduğunu ve başka mahallelerde de aynı projenin yapılacağını duyuran Tütüncü, “2009 yılında yola çıkarken bir hedef koymuştuk. Kepez’i bir eğitim, gençlik, spor ve sanat şehri haline getirmekti. Biz bu güne kadarki çalışmalarımızı bu vizyon etrafında şekillendirdik. Bu vizyonu gerçekleştirmeye hizmet edecek nice hizmetleri kazandırdık. Aynı heyecanla yolculuğumuza devam edeceğiz. İstiyoruz ki Kepez’in gençleri daha güzel ortamda spor yapsınlar” diye konuştu.


İKİ TESİS KIRSALDAKİ MAHALLEYE

Temeli atılan semt spor sahalarının bugüne kadar yaptıkları spor yatırımları içinde ayrıcalıklı bir yeri olduğuna işaret eden Tütüncü, Kepezli çocukların ilk kez spor sevgisini ücretsiz olan bu ortamlarda yaşayacaklarını söyledi. Bulundukları Odabaşı mahallesinin, Büyükşehir yasasıyla köyden mahalleye dönüşen Kepez’deki 6 yerleşim yerlerinden biri olduğunu belirten Tütüncü, “Buralar artık kendi havadarlığıyla, sakinliğiyle, belediye hizmetleriyle bütünleşsin ve Antalya’nın ayrıcalıklı yaşam merkezlerinden olsun. Kızıllı mahallemizle birlikte 5 tesisin 2 tanesi köyden mahalleye dönüşen yerlerimizde olacak” dedi.


ŞEHİTLERİMİZİ ŞÜKRANLA ANDI

Son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Tütüncü, Türkiye’nin 4 bir yanındaki tüm memleket sevdalılarının son günlerde çok üzgün olduğunu söyledi. Şehitlerimizin acı haberlerinin yürekleri dağladığını belirten Tütüncü, “Öyle zamanlar geliyor ki, üzüntümüz katmerleşiyor, içimizden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Motivasyonumuz düşüyor. Kimi zaman da ne yapacağını bilmeyen birisi gibi ortada boş boş geziyoruz. Ben öncelikle vatan savunmasından canında vazgeçerek canlarını feda eden şehitlerimizi minnetle, şükranla anıyorum.”

Zor bir coğrafyada yaşadığımızı hatırlatan Tütüncü, Anadolu’da bin yıllık yaşamımızda birçok kez zor günler geçirdiğimize vurgu yaptı. Anadolu’ya geldiğimizden itibaren birçok düşmanlarımızın olduğuna işaret eden Tütüncü, “Tarih boyunca milletimiz bu düşmanlarla mücadele etti. Zaman zaman bu düşmanların meşrepleri, mezhepleri değişti, ama ortak gayeleri aziz milletimizi bu topraklardan söküp atmak. 1071 Malazgirt Savaşıyla Anadolu kapısı Müslüman Türkleri açıldığından bu yana, bizi kimse bu topraklardan söküp atamadı. Herkesin rüyaları suya düştü. Biz beraberce millet olma şuuruyla tüm tehditleri savuşturmayı, defetmeyi başardık. Böylesi tehlikenin karşısında da yekvücut olarak savuşturacağız” diye konuştu.

Terörün hedefinde Türkiye’yi karmaşaya sürüklemek olduğunun altını çizen Tütüncü, “Biz terörün tuzağına düşersek, geleceğimizi inşa etme ve gelecek nesillere güzel bir memleket bırakma hedefine ulaşamayız. Herkes aklıselim olarak, yapması gereken ne varsa yapma gayreti içinde olmalıyız. Herkes kendi hareket alanı içinde milletini bayrağını daha da ileri götürme gayretinde olursak, aklıselim davranmış oluruz. Bizi çekmek istedikleri girdabın içine düşmeyeceğiz” diye konuştu.


TURİZM İPTALLERİ AŞIMIZI KÜÇÜLTÜYOR

Son birkaç gündür yaşananların yüreğimizi dağladığını ve böylesi kargaşa ortamında şehirlerimizin ateşe verilmesine değinen Tütüncü, vatandaşları şu sözlerle uyardı; “Camlar çerçeveler kırılıyor, ateşe veriliyor. Bir kardeşiniz, belediye başkanınız olarak, asla ve asla hukuk dışı yollara tevessül etmek bize yakışmaz diyorum. Elbette demokratik olarak her türlü tepkimizi göstermeli, acımızı yaşamalıyız. Ama hukuk dışı yöntemlerle tepki koymamız, bu ülkenin kardeşliğine zarar veriyor. Meydana gelen hadiseler nedeniyle, turizm mekanlarında uluslararası kaç bin rezervasyon iptal edildi. Hedefleri etnik farklılıkları kaşımak ve bunun üzerinden fitne meydana getirmek, bu evlatların aşını ekmeğini küçültmek. Bizim yapmamız gereken, demokratik yoldan tepkimizi göstermek. Bunları yaptıkça şehitlerimizin muazzez ruhları da şad olacak. Biz bu bilinçle hareket ederek, ülkemizi hayırlı menzillere kavuşturacağız.”

Tütüncü, konuşmasının ardından müteahhit firma GS Mühendislik sahibi Fatih Gebeoğlu ile protokolü sahneye davet ederek, ilk temel harcını bırakmayı sağlayan butona bastı.



Hürriyet 


Geri Dön