25 / 04 / 2024

Antalya Kepez'e açık yüzme havuzları geliyor!

Antalya Kepez'e açık yüzme havuzları geliyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, deniz olmayan Kepez’de, mahallelere yapacakları açık yüzme havuzları ile yüzme sporunu geniş halk kitleleriyle buluşturacaklarını söyledi.



Kepez Belediyesi’nin, Fabrikalar Mahallesi’nde yapımını başlattığı ve karkası tamamlanan açık yüzme havuzu ve sosyal tesisinin inşasında yüzde 45 seviyelerine gelindi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ihale bedeli 2 milyon 77 bin lira olan açık yüzme havuzu ve sosyal tesisin devam eden inşasında incelemelerde bulundu. Yetkililerden tesisin yapımıyla ilgili bilgi alan Tütüncü, ‘’Kepez’de yüzme bilmeyen kimse kalmasın. Kepez’in denizi yok ama bu tip tesislerle birlikte yüzme sporunu halkımızın gündemine alalım, halkımızın rahatlıkla yüzebileceği tesislerde yüzme sporu ile meşgul olmalarını sağlayalım. Böylece yüzme sporu ile birlikte onları sağlıklı bir yaşama taşıyalım arzusundayız. Bu anlamda çok önemli tesisleri hayata geçirdik. Tam olimpik kapalı yüzme havuzunu Antalya’da ilk kez Kepez Belediyesi tarafından inşa edildi. Bu çok büyük bir başarıydı. Şimdi yüzme sporunu mahallelere, geniş halk kitlelerine taşımak için de açık yüzme havuzları projesini başlattık. Projenin ilkini de Fabrikalar Mahallesi’nde gerçekleştiriyoruz’’dedi.


Tesisin, sadece açık yüzme havuzu olmadığına değinen Başkan Hakan Tütüncü, “Tesisi, bir sosyal tesis olarak da mahalle yaşamına bir hareket kazandıracak bir yapı olarak tasarladık. Burada aynı zamanda düğünlerin, çeşitli etkinliklerin yapılacak olduğu çok güzel bir sosyal tesis de olacak. Yine tesiste güzel bir çocuk parkı yer alacak. Kay kay pistiyle gençlerimize ve çocuklarımıza daha sevimli gelen bir yapıyı Fabrikalar Mahallesi’ne kazandırıyoruz” ifadesini kullandı.


Tütüncü sözlerini şöyle tamamladı: ‘Bu tesisleri yaparken en önemli hedefimiz çocuklarımıza, gençlerimize eğlenebilecekleri, hoşça vakit geçirebilecekleri bir tesis kazandırmaktı. Bununla birlikte halkımıza yüzme sporunun önemini vurgulamayı amaçladık. Kepez’de, yüzme bilmeyen kimse kalmasın istiyoruz. Antalya’da, iklim şartları nedeniyle açık yüzme havuzu, yaklaşık 8-9 ay kullanılabiliyor. Dolayısıyla burada 8-9 ay boyunca Kepezlilere yüzme öğretebileceğimiz, yüzme sporu ile buluşturabileceğimiz bir tesis kazandırıyoruz. Tesis gelecek yıl Nisan ayında hizmete açılacak.’’


Hürriyet 


Geri Dön