19 / 03 / 2024

Antalya Kepez'e ASM müjdesi!

Antalya Kepez'e ASM müjdesi!

Antalya Kepez Belediyesi, Gaziler ile Duacı mahallelerine kazandırdığı Aile Yaşam Merkezi ile hemşehrilerini sağlık hizmetiyle bir araya getiriyor.



Tıp Merkezi ile binlerce hemşehrisine sağlık hizmeti sunan Antalya Kepez Belediyesi, mahallelere kazandırdığı ASM binalarıyla da doktoru ve sağlık hizmetini vatandaşın ayağına götürüyor. İlçenin kırsal yerleşim yerlerinin ASM talebi de aile yaşam merkezi (AYM) projesiyle karşılanıyor. Kepez Belediyesi tarafından ilçe merkezinden uzakta yer alıyor. Duacı ile Gaziler mahallelerine, sosyal belediyecilik hizmetlerinin götürülebilmesi amacıyla AYM inşa etti. Yapımı tamamlanan bu tesislerin mimari projesinde ASM olarak yapılan kısımlar da bulunuyor.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kepez Belediyesi, bu ASM'leri protokole göre Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne veriyor. Bu tahsis için de Kepez Belediye ile Antalya İl Sağlık Müdürlüğü arasında geçtiğimiz aylarda protokole imza atılmıştı. Kepez Belediye Meclisi'nin onayladığı protokol kapsamında Gaziler AYM'nin ASM olarak planlanan kısmının kullanım hakkı, İl Sağlık Müdürlüğü'ne verilmişti.

Antalya Kepez e ASM müjdesi!

Duacı'ya ASM geliyor

Kepez Belediyesi, protokole göre Duacı AYM'de yer alan ASM bölümünü de İl Sağlık Müdürlüğü'nün kullanımına sunuyor. Duacı AYM'nin mimari projesinde ASM olarak yapılan kısmı da 25 yıl süre ile İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edildi. Tahsis talebi de, Kepez Belediye Meclisi'nin Mart ayı olağan toplantısında görüşülerek, karara bağlandı. Tahsis işleminin takip edilmek üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi isteği, Meclisten oy birliğiyle geçti.

Tahsis işlemİnin resmiyet kazanmasından sonra İl Sağlık Müdürlüğü, Duacı AYM'de ASM'nin tefrişatını yapacak ve doktor atamasını gerçekleştirecek.

 


Geri Dön