25 / 04 / 2024

Antalya Kepez'e yeni yaşam merkezi!

Antalya Kepez'e yeni yaşam merkezi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’e içerisinde tarihi çarşının, şehitler anıtının, Osmanlı ve Selçuklu has bahçelerinin ve kent meydanının olduğu bir yaşam merkezi inşa edildiğini söyledi




Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’e içerisinde tarihi çarşının, şehitler anıtının, Osmanlı ve Selçuklu has bahçelerinin ve kent meydanının olduğu bir yaşam merkezi inşa edildiğini söyleyerek, Yeni Mahalle’de, 41 dönümlük alana Kent Meydanı ve Anadolu Arastası yapıldığını kaydetti.

Projenin etrafında eğitim kurumları, Turgut Özal Spor Salonu, Hasan Doğan Stadı, Çelebi Sultan Mehmed Camii ve Kepez Ekmek Fabrikası da bulunuyor. İlk olarak projenin uygulanacağı 41 dönümlük alanda yaşanan mülkiyetle ilgili problemler çözüme kavuşturulurken, Kent Meydanı ve Anadolu Arastası’nın mimari projesi hazırlandı.

“NOSTALJİK ÇARŞI, KENT MEYDANI VE HEYBETLİ BİR ÇEŞME “

Kent meydanı, 10 dönümden oluşuyor. Meydanı takip eden alanlarda ise tarihi mimari de arastalar yapılarak, orta kısımda baş çarşı sebili tarzında heybetli bir çeşme inşa edilecek. Nostaljik çarşı tarzındaki arasta da bakır, çini, gümüş, kalay gibi geleneksel el sanatlarıyla ilgili dükkanlar da olacak. Arastada, Anadolu’nun kültürel yaşamını anlatan ürünlere de yer verilecek.




Hürriyet


Geri Dön