26 / 04 / 2024

Antalya Kırcami'nin taslak planları tamamlandı!

Antalya Kırcami'nin taslak planları tamamlandı!

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya 2’nci İdare Mahkemesi kararlarıyla imar planları iptal edilen Kırcami’nin geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.



Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya 2’nci İdare Mahkemesi kararlarıyla imar planları iptal edilen Kırcami’nin geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami, Alan mahallerinin tamamı ile Fener ve Çağlayan Mahallelerinin bir kısmını içeren Kırcami planlarının yüzde 50’sinin tamamlandığını söyleyen Uysal, teknik ekiple 1.5 ay geceler boyu süren çalışmalar sonucunda taslak planları tamamladıklarını belirtti. 

Gerek Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 25 bin ve 5 bin ölçekli planlara gerekse bin ölçekli planlara Şehir Plancıları Odası’nca davalar açıldığını belirten Başkan Uysal, bu davalarda plan aleyhine bilirkişi raporları ortaya çıkınca ikinci bir hamle daha yaptıklarını ifade etti. Pan revizyonlarıyla karşılama yoluna gittiklerini söyleyen Başkan Uysal, kararlarıyla hem eleştirileri karşılamayı hem de davaların düşerek planlarının engellemez bir noktada kalmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. 

Bu sürecin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirildiğini kaydeden Başkan Uysal, “Bu teklifimizi Büyükşehir Belediyesi’ne götürdük. Büyük oranda kabul gördü. 3 defa bu tip durumları atlattık. Revizyon imar planı çıkardık, devam ettik” diye konuştu. Sürecin devamında Muratpaşa Belediyesi olarak parselasyon çalışmasına başladıklarını açıklayan Başkan Uysal, tapu yüzölçümü ile hesap yüzölçümü arasında çıkan farktan dolayı Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’yle ortak bir çalışma başlattıklarını açıkladı. 

Başkan Uysal, “Plan sürecinin geri dönüşü olmayacağına inanıyorum. Eminim. İlerleyeceğiz. Çok büyük fedakarlıklar oldu. Bir planı hazırlamak kolay değil. 13 bin komşumuzun hissesi var. Planı şeffaf bir şekilde, hiç aracı sokmadan hazırladık. Suistimale meydan vermeden hazırladık. Hazırladığımız plan ilk etapta sadece 600 komşumuzun itirazına uğradı. İkinci aşamada 60’a düştü. Her plan eleştirilir. Elimizde olmayan yasal nedenlerle bölünmeler vardı. Ama yasal çerçevede en iyisini yapmaya gayret ettik. 4 yıl boyunca hem ben hem teknik ekibim hem de belediye meclis üyelerimiz bununla yaşadık. 15 aşamalı bir planlama sürecini 14’üncü aşamaya kadar da getirdik” açıklamasında bulundu.

Antalya 2’nci İdare Mahkemesi’nin bilirkişi raporlarının eleştirileri karşılayacak revizyon plan yapılmasına imkan tanımadan iptal kararı aldığını kaydeden Başkan Uysal, şu ifadelerde bulundu: “Üzüldük. Yargı kararlarını eleştirmek istemiyoruz. Ben bir hukukçuyum. Yargı kararlarını temyiz dilekçem kadar eleştiririm. Kalanı vicdana ve Allah’a havale ederim.” 

İstinaf sürecinden olumlu sonuç alınacağını kaydeden Uysal, “Geçtiğimiz aşamalar, verdiğimiz emekler, Kırcami halkının umutları boşa çıkmayacaktır. Bu mücadeleyi, hep beraber en sıkı şekilde vermeye devam edeceğiz. Yanlış kararının, tıpkı yanlış hesabın Bağdat’tan döndüğü gibi, istinaftan döneceğine inanıyorum. Ancak alamazsak isek 25 bin ve 5 bin ölçekli revizyon imar planlarının Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçirmek durumundayız. Mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Şunun da altını çizmemiz gerekiyor; Kırcami halkı çok zorlandı, çok uğraştı ama bu plan kargaşasından yararlanmak isteyen, ucuza arazi kapatmak isteyen insanlar olduğunu duyuyoruz. Komşularımızın kafasını karıştırmak isteyen insanlar olduğunu duyuyoruz. Mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Ne olursa olsun. Bu karar olur, revizyon imar planı olur, temyize gideriz. Bizim emeğimizin, Kırcamililerin haklarını geri dönüşü yok. Asıl mağdur onlardır ama biz de 4 yıllık emeğimiz dolayısıyla mağduruz. Bunu sonuna kadar zorlayacağız ve mücadelemizi vereceğiz” dedi.


Geri Dön