20 / 04 / 2024

Antalya Konyaaltı Karadere Göleti inşaatı ne durumda?

Antalya Konyaaltı Karadere Göleti inşaatı ne durumda?

Antalya’nın Konyaaltı Geyikbayırı Karadere Göleti inşaatında çalışmalar devam ediyor. Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyledi.



Antalya’nın Konyaaltı Geyikbayırı Karadere Göleti inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Konyaaltı Geyikbayırı Karadere Göletinde toplanacak Su ile 4 bin 130 dekar tarım arazisini sulayacak olan Gölet ve Sulaması İkmali inşaatında çalışmalar devam ediyor. Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Gövde dolgusu tamamlanan Geyikbayırı Karadere Göleti’nde toplanacak Su ile toplam 4 bin 130 dekar tarım alanının sulanacağını belirten Özgür, “gölet yangın söndürme amacına yönelik de hizmet verecek. Geyikbayırı Karadere Göleti ve Sulaması İkmali inşaatımızda Şu ana kadar 15.bin 500 metre boru imalatı tamamlandı. Sanat yapıları da hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Dolusavak imalatı devam etmekte olan işin fiziki gerçekleşmesi yüzde 48. Gövde dolgusu tamamlanan Göletimiz ile birlikte inşallah Sulama inşaatımızı da en kısa zamanda tamamlayıp bu bölgede ki verimli tarım arazilerini Su’ya kavuşturup, vatandaşımızın ve ülkemizin ekonomisine ciddi katkılar sağlamış olacağız” dedi.



Hürriyet 


Geri Dön