25 / 04 / 2024

Antalya Konyaaltı'nda yeşil alanlar ticari kullanıma mı açılıyor?

Antalya Konyaaltı'nda yeşil alanlar ticari kullanıma mı açılıyor?

Antalya'nın Konyaaltı Sahili'ndeki lüks konut önündeki 3 bin 500 metrekarelik park ve yeşil alanın ticari kullanıma açılacağı iddiası bölge halkının tepkisine neden oldu. Söz konusu iddialar için Konyaaltı Belediyesi'nden açıklama geldi.



Antalya Konyaaltı Sahili'ndeki lüks konut önündeki 3 bin 500 metrekarelik park ve yeşil alanın ticari kullanıma açılacağı iddiasına, bölge halkı tepki gösterdi. Milliyet'te yer alan habere göre; alanda çalışma yapan bir kepçenin kökünden söktüğü ağaçları alandan uzaklaştırması dikkatlerden kaçmadı. Konyaaltı Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise “Ticari kullanım söz konusu değildir" denildi.

Konyaaltı Sahili'nin hemen karşısında yer alan lüks yapı Sunis Blue Residence önündeki 3 bin 500 metrekarelik alanın lüks konutun altındaki ticari işletmelerin kullanımına sunulmak üzere hazırlandığı iddia edildi. Alana 'Konyaaltı Belediyesi park ve inşaat alanına girmek tehlikeli ve yasaktır' tabelası yerleştirerek çalışma yapan belediye, alandaki birkaç ağacın yerini de değiştirdi. Kepçe yardımıyla bazı ağaçların sökülerek taşındığını gören ve fotoğraflarını çeken vatandaşlar, alanda park çalışması yapılıyorsa ağaçların neden yerinin değiştirildiğini sorguladı. Alanın yeşil alan ya da vatandaşın hizmetine sunulan bir park olarak düzenlenmesi gerektiğini belirten vatandaşların iddiası üzerine Antalya Kent Konseyi İmar ve Planlama Çalışma Grubu, alanda bir dizi inceleme gerçekleştirdi.

'TİCARİ KULLANIM PLATFORMU' 

Grup, 'Konyaaltı Belediyesi tarafından siteye ait ticari alanlar açık alan kullanımı için hazırlanıyor' ifadelerine yer verdiği bir açıklama yaparak, ilgili kurumlara uyarıda bulundu. Çalışma grubunun ada ve yapı numarasına kadar yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer aldı:

“20057 ada 4 numaralı yapı önünde bulunan park alanı Konyaaltı Belediyesi tarafından yapının ticari ünitelerinin kullanımı amaçlı düzenlenmektedir. Konstrüksiyon üzerinin kaplanmasıyla yaklaşık 3500 metrekarelik park alanın büyük kısmı ticari kullanım platformuna dönüşecektir."

Antalya Konyaaltı nda yeşil alanlar ticari kullanıma mı açılıyor?

YASA NE DİYOR? 

Yapılan çalışmanın yasalara uygunluğunu  araştıran Antalya Kent Konseyi İmar ve Planlama Çalışma Grubu açıklamasında, “Yasa ve yönetmelikler park alanlarında; havuz, spor ve oyun alanı, genel tuvalet, pergola yapılabileceğini, 1000 metrekareyi geçen parklarda ise açık alanları dahil taban alanı en fazla yüzde 3'ü olacak büyüklükte inşaat yapılmasını emretmektedir. Bu alanların tamamı kamuya açık olmak zorundadır" dedi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA 

Konuyla ilgili Konyaaltı Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise alanın ticari amaçlı kullanımının söz konusu olmadığı belirtilerek, vatandaşın kullanımına sunulacak park ve yeşil alan çalışmasının sürdüğü ifade edildi. Açıklamada, yerinden sökülen ağacın ise başka bir noktaya uygun şartlarda taşındığı kaydedildi.

Antalya Konyaaltı'nda 10.4 milyon TL'ye icradan satılık tarla!


Geri Dön