26 / 04 / 2024

Antalya Kumluca'da kaçak yapılaşmanın önüne geçildi!

Antalya Kumluca'da kaçak yapılaşmanın önüne geçildi!

Antalya'nın Kumluca Belediyesi Zabıta ve İmar Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, turistik Olimpos mevki ve Adrasan Mahallesinde yapılan denetimlerde kaçak olarak yapımları devam ettiği tespit edilen iki yapı mühürledi.



Antalya'nın Kumluca Belediyesi Zabıta ve İmar Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, turistik Olimpos mevki ve Adrasan Mahallesinde yapılan denetimlerde kaçak olarak yapımları devam ettiği tespit edilen iki yapı sahibi hakkında tutanak düzenlendi ve yapıları mühürledi. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsaade etmeyeceklerini, bu konuda ekiplerin denetimlerinin aralıksız sürdüğünü söyledi. Aynı bölgede geçmişte yapılan bazı kaçak yapılarla ilgili hukuki sürecin de devam ettiği açıklandı. 



Sabah Akdeniz



Haber Hürses Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...





Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı turistik Olimpos mevkii ve Adrasan Mahallesinde tespit edilen kaçak yapılar mühürledi. Yapı sahipleri hakkında da tutanak düzenlendi 


Kumluca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Adrasan Mahallesi ve Olimpos'ta kaçak yapıların tespiti için denetimleri artırdı. Yapılan denetimlerde Olimpos bölgesinde kaçak olarak yapımları devam ettiği tespit edilen iki yapı mühürlenirken, sahibi hakkında tutanak düzenlendi. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsaade etmeyeceklerini, bu konuda ekiplerin denetimlerinin aralıksız sürdüğünü söyledi.

 

PLANLAMA DIŞI YAPI YOK 


Belediye olarak amaçlarının özellikle turizm bölgelerinde planlı, sürdürülebilir bir turizm faaliyetinin yapılmasını sağlamak olduğunu ifade eden Çetinkaya, "Adrasan Mahallemizde Turizm Bakanlığımız tarafından yapılan turizm imar planı son aşamada, en kısa sürede uygulamaya geçilecek. Olimpos için ise imar planı çalışması devam ediyor. Bu bölgelerde planlama dışında bir yapılaşma yapılmasına asla izin verilmeyecek. Bu konuda vatandaşlarımızdan isteğimiz, kendilerinin de mağdur olmamaları için bu bölgelerde kesinlikle planlama dışında bir yapı yapmasınlar" dedi. Adrasan Mahallesi ve Olimpos mevkiinde geçmişte yapılmış bazı kaçak yapılar hakkında hukuki sürecin devam ettiğini hatırlatan Çetinkaya, son denetimlerde tutanak yapılara belediye encümeninin karar vereceğini ve bölgede kaçak yapı denetimlerinin süreceğini bildirdi.



Hürses




Haber Antalya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Antalya Kumluca Belediyesi Zabıta ve İmar Şehircilik Müdürlüğü ekipleri. Olimpos mevki ve Adrasan Mahallesinde denetim yaparak, kaçak yapıları mühürledi. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyeceklerini, bu konuda denetimlerinin aralıksız sürdüğünü söyledi. 

Amaçlarının özellikle turizm bölgelerinde planlı, sürdürülebilir bir turizm faaliyetinin yapılmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Başkan Çetinkaya, 'Adrasan mahallemizde turizm bakanlığımız tarafından yapılan turizm imar planı son aşamada, en kısa sürede uygulamaya geçilecek. Olimpos için ise imar planı çalışması devam ediyor. Bu bölgelerde planlama dışında bir yapılaşma yapılmasına asla izin verilmeyecek. Bu konuda vatandaşlarımızdan isteğimiz, kendilerinin de mağdur olmamaları için bu bölgelerde kesinlikle planlama dışında bir yapı yapmasınlar" dedi. Başkan Çetinkaya denetimlerde tutanak tutulan yapılar hakkında belediye encümeninin karar vereceğini ve bölgede kaçak yapı denetimlerinin süreceğini vurguladı.



Antalya Gazetesi





Haber Milliyet Akdeniz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Antalya Kumluca Belediyesi Zabıta ve İmar Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, Olimpos mevki ve Adrasan Mahallesi'nde denetim yaparak, kaçak yapıları mühürledi. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyeceklerini, bu konuda denetimlerinin aralıksız sürdüğünü söyledi. Amaçlarının özellikle turizm bölgelerinde planlı, sürdürülebilir bir turizm faaliyetinin yapılmasını sağlamak olduğunu belirten Başkan Çetinkaya, "Adrasan mahallemizde turizm bakanlığımız taralından yapılan turizm imar planı son aşamada, en kısa sürede uygulamaya geçilecek. Olimpos için ise imar planı çalışması devam ediyor. Bu bölgelerde planlama dışında bir yapılaşma yapılmasına asla izin verilmeyecek. Bu konuda vatandaşlarımızdan isteğimiz, kendilerinin de mağdur olmamaları için bu bölgelerde kesinlikle planlama dışında bir yapı yapmasınlar" dedi. 



Ramazan SARIKAYALI/Milliyet Akdeniz


Bu haber Kemer Gözcü Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Kumluca Belediyesi tarafından Olimpos ve Adrasan bölgesinde kaçak yapılaşmaya yönelik denetimler sürüyor.


Kumluca Belediyesi Zabıta ve İmar Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, Olimpos mevki ve Adrasan Mahallesi'nde denetim yaparak, kaçak yapıları mühürledi. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyeceklerini, bu konuda denetimlerinin aralıksız sürdüğünü söyledi. Amaçlarının özellikle turizm bölgelerinde planlı, sürdürülebilir bir turizm faaliyetinin yapılmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Başkan Çetinkaya, "Adrasan mahallemizde turizm bakanlığımız tarafından yapılan turizm imar planı son aşamada, en kısa sürede uygulamaya geçilecek. Olimpos için ise imar planı çalışması devam ediyor. Bu bölgelerde planlama dışında bir yapılaşma yapılmasına asla izin verilmeyecek. Bu konuda vatandaşlarımızdan isteğimiz, kendilerinin de mağdur olmamaları için bu bölgelerde kesinlikle planlama dışında bir yapı yapmasınlar" dedi.

Başkan Çetinkaya denetimlerde tutanak tutulan yapılar hakkında belediye encümeninin karar vereceğini ve bölgede kaçak yapı denetimlerinin süreceğini vurguladı. 


Kemer Gözcü


Geri Dön