25 / 04 / 2024

Antalya Muratpaşa'daki semt pazarının temeli atıldı!

Antalya Muratpaşa'daki semt pazarının temeli atıldı!

MURATPAŞA Belediyesi tarafından Sedir Mahallesi'nde yapılacak ve içinde kreş bulunan kapalı semt pazarının temeli törenle atıldı.. Sedir Kapalı Semt Pazarı, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince çelik konstrüksiyon olarak inşa edilecek.



MURATPAŞA Belediyesi tarafından Sedir Mahallesi'nde yapılacak ve içinde kreş bulunan kapalı semt pazarının temeli törenle atıldı.


Sedir Mahallesi Kapalı Semt Pazarı'nın temel atma törenine Belediye Başkanı Ümit Uysal, Sedir Mahalle Muhtarı Hasan Kahraman, mahalle sakinleri ve pazarcı esnafı katıldı. Sedir Kapalı Semt Pazarı, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince çelik konstrüksiyon olarak inşa edilecek. İçinde; alışverişe gelen annelerin çocuklarını bırakabileceği kreş de olacak şekilde projelendirilen pazarda ayrıca zabıta merkezi, mescit ve tuvalet bulunacak. Pazar, temmuz ayı sonuna kadar bitirilecek. 


'KOMŞULAŞMA VE DAYANIŞMA'


Törende konuşan Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa'da komşulaşma ve dayanışmayı içeren bir reformu hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi. Belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Uysal, "Temel belediyeciliği en iyi şekilde yapıyoruz. 34 dönüm sera kurduk, çöp konteynırlarımızı kendi ürettiğimiz sistemle yer altına alıyoruz. Rahmetli Abdullah Sevimçok'un adını verdiğimiz, sivil toplum merkezimiz yükseliyor. Bir taraftan kültür merkezi inşaatımız, diğer taraftan çok amaçlı gösteri merkezi projemiz devam ediyor. Kırcami İmar Planı'nda sona geldik. Doğalgazı, bütün Muratpaşa'ya yayıyoruz. 2 senede; toplam 300 dönümlük 80 park yaptık ve 20 tane parkın inşaatı sürüyor" dedi.


'KAMU SADAKA VERMEZ'


"Kamu sadaka vermez. Kamu; sosyal hizmet, sosyal çözüm üretir. Fakire vermen gereken şeyi, fakir olmayana veriyorsan o hırsızlıktır" diyen Uysal, şunları kaydetti:


"2500 yaşlımız, yaşlı evlerinden yararlanıyor. Yine 1400 yaşlı evde bakım hizmeti alıyor. 1200 kişiye eşya ve gıda yardımı yapıyoruz. 80 yaşlımızın mutlu, huzurlu ve bakımlarının en iyi şekilde yapıldığı ortamlarda barınmalarını sağlıyoruz. Asgari ücretle çalışan ailelerimizin 440 çocuğuna kreş hizmeti veriyoruz. 4500 komşumuz meslek edindirme kurslarımıza gidiyor. 200 çocuğumuz üniversite yurtlarımızda kalıyor. 250 üniversite öğrencimiz burs alıyor. MURGEM'de ekonomik gücü olmayan 700 çocuğumuzu üniversiteye hazırladık."


Konuşmaların ardından Başkan Uysal ve katılımcılar butona birlikte basarak pazarın temelini attı.


Hürriyet


Geri Dön