26 / 04 / 2024

Antalya Şarampol Caddesi kentsel tasarım ihalesi 17 Mayıs'ta!

Antalya Şarampol Caddesi kentsel tasarım ihalesi 17 Mayıs'ta!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şarampol Caddesi Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenlemesi Projesi'nin startını veriyor. Yapım ihalesi 17 Mayıs'ta yapılacak proje 1 yılda tamamlanacak.



Antalya'da bir dönem beyaz eşyadan halıya, mobilyaya, şarküteriden fırına bir evin ihtiyacı olabilecek her şeyin satıldığı, kentin en iyi kuru fasulyecisinin olduğu, en iyi Arap kadayıfının bulunduğu Şarampol Caddesi'nde büyük dönüşümü başlatacak projeye Antalya Büyükşehir Belediyesi start veriyor. Şarampol'de "Efsane Geri Dönüyor" sloganıyla hayata geçirilmek istenen projenin ihalesi 17 Mayıs'ta yapılacak. 

İhaleyi kazanan firma yer tesliminden sonra işi 1 yılda tamamlayacak. 


Yüz binler buraya gelecek Şarampol Caddesi'nde Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirmek istediği projeyi, şehir plancısı Can Kubin ve ekibi hazırladı. Projeyle Antalya'ya gelen herkesin gezmek için gideceği bir cadde yaratılması amaçlanıyor. Projede kullanılacak renkler, kent mobilyaları, yeşil alanları ve oyun parklarıyla Şarampol'ün, her gün yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği bir alışveriş sokağına dönüşmesi öngörülüyor. 


Kavşaklar ulaşımı hızlandıracak Bu hedeflerin önünde en büyük engel olarak ortaya çıkan otopark sorunu, caddenin her iki yakasına 400-500 araçlık katlı otoparklar, ev ve iş yerleri için de apartman aralarına yapılacak otoparklarla aşılacak. Trafik çözümleri için de caddenin doğu- batı aksında Tonguç Caddesi üzerinden alt geçitli kavşak yapılarak, trafiğin duraksamadan akması hedefleniyor. Bununla birlikte bölgede yapılacak tünel geçişleri 215 metre uzunluğa ulaşacak ve bu tünellerle üç nokta trafik ışıksız geçilecek. Şarampol caddesi yeni proje için yapılan referandum'da 9 mahalle ve Şarampol esnafının yüzde 90.19 evet oyu kullanmıştı. 


Antalya İleri



Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı



ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, 'Efsane Geri Dönüyor' sloganıyla başlattığı Türkiye'nin en iddialı yayalaştırma çalışmalarından Şarampol Caddesi Projesi'nde ihale sürecini başlattı. İhale 17 Mayıs Salı günü Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilecek.


Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya'da bir dönem ticaretin kalbinin attığı Şarampol Caddesi'ni eski günlerindeki gibi renkli, günün her saati yaşayan bir bölge yapmak amacıyla hayata geçireceği projenin ihale süreci başladı. Alışveriş sokağı şeklinde hazırlanan projeyle Şarampol Caddesi'nin yeni bir kimlikle çekim merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor. Proje sadece Antalya'nın değil, Türkiye'nin en önemli önemli yayalaştırma projesi olma iddiasını taşıyor. Cadde üzerinde dinlenme alanları, kafeler, restoranlar, havuzlar, 1000 araçlık yer altı otoparkı ve yeşil alanlarıyla yeni baştan yaratılacak Şarampol Caddesi'nde inşaat çalışmaları 17 Mayıs'ta yapılacak ihale sonrası başlayacak. Saat 10.30'da Büyükşehir Belediyesi Danışmanlar Ofisi'nde gerçekleştirilecek ihalede sürecin ardından 360 gün içinde projenin tamamlanması öngörülüyor.


Hürriyet 


Haber Antalya İleri Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Antalya Büyükşehir Belediyesi Şarampol Caddesi Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenlemesi Projesi’nin startını veriyor. Yapım ihalesi 17 Mayıs’ta yapılacak proje 1 yılda tamamlanacak.


Antalya’da bir dönem beyaz eşyadan halıya, mobilyaya, şarküteriden fırına bir evin ihtiyacı olabilecek her şeyin satıldığı, kentin en iyi kuru fasulyecisinin olduğu, en iyi Arap kadayıfının bulunduğu Şarampol Caddesi’nde büyük dönüşümü başlatacak projeye Antalya Büyükşehir Belediyesi start veriyor. Şarampol’de “Efsane Geri Dönüyor”  sloganıyla hayata geçirilmek istenen projenin İhalesi 17 Mayıs’ta yapılacak. İhaleyi kazanan firma yer tesliminden sonra işi  1 yılda tamamlayacak.

 

Şarampol Caddesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirmek istediği projeyi, şehir plancısı Can Kubin ve ekibi hazırladı. Projeyle Antalya’ya gelen herkesin gezmek için gideceği bir cadde yaratılması amaçlanıyor. Projede kullanılacak renkler, kent mobilyaları, yeşil alanları ve oyun parklarıyla Şarampol’ün, her gün yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği bir alışveriş sokağına dönüşmesi öngörülüyor.

 

Bu hedeflerin önünde en büyük engel olarak ortaya çıkan otopark sorunu, caddenin her iki yakasına 400-500 araçlık katlı otoparklar, ev ve iş yerleri için de apartman aralarına yapılacak otoparklarla aşılacak. Trafik çözümleri için de caddenin doğu- batı aksında Tonguç Caddesi üzerinden alt geçitli kavşak yapılarak, trafiğin duraksamadan akması hedefleniyor. Bununla birlikte bölgede yapılacak tünel geçişleri 215 metre uzunluğa ulaşacak ve bu tünellerle üç nokta trafik ışıksız geçilecek. Şarampol caddesi yeni proje için yapılan referandum’da 9 mahalle ve Şarampol esnafının yüzde 90.19 evet oyu kullanmıştı. 


Antalya İleri



Geri Dön