19 / 04 / 2024

Antalya Şehir Hastanesi inşaatında son durum ne?

Antalya Şehir Hastanesi inşaatında son durum ne?

Antalya'nın Kepez ilçesine inşa edilen Antalya Şehir Hastanesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hastanenin şantiye alanında inceleme yaptı. 



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Sağlık Bakanlığı'nca  Göçerler Mahallesi'ne inşa edilecek olan Antalya Şehir Hastanesi şantiyesinde inceleme yaptı. Milliyet'te yer alan habere göre;  Başkan Tütüncü, "Antalya'nın şehir hastanesinin Kepez'de olması gerekiyordu. Bunun için çok büyük bir çaba sarf ettik. Ne mutlu bize" dedi.

Kepez Devlet Hastanesi ile Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin ardından Antalya Şehir Hastanesi de, Kepez'de inşa ediliyor. Antalya Şehir Hastanesi, Kepez Belediyesi'nin Göçerler Mahallesi'nde mülkiyet ve imara ilişkin sorunlarını çözdüğü 372 bin metrekare araziye yapılıyor. 1048 yatak kapasiteli şehir hastanesinin inşaat çalışmaları başladı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hastane şantiyesini ziyaret ederek, çalışmaları inceledi. Başkan Tütüncü, Antalya Şehir Hastanesi'nin, 2023'teki Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı için önemli bir armağan olacağını kaydederek, şu açıklamalarda bulundu: 

Antalya Şehir Hastanesi inşaatında son durum ne?

"Şehir hastanesini, Kepez'e kazandırmak için çok büyük uğraşlar verdik. İşte bu uğraşlarımızın, yıllara dayalı emeklerimizin artık bugün meyvesini almış olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Kazma vuruldu. İş makineleri harıl harıl çalışıyor. Yıllardır şehir hastanesi hayalini kuruyorduk. Antalya'nın şehir hastanesinin Kepez'de olması gerekiyordu. Bunun için çok büyük bir çaba sarf ettik. Ne mutlu bize."

İnşaat çalışmalarına başlanan 1048 yatak kapasiteli Antalya Şehir Hastanesi'nde 39 ameliyathane, 301 poliklinik ve üniteler yer alacak ve yaklaşık 1 milyar TL'ye mal olacak. 

Antalya Şehir Hastanesi'nin inşaatı başladı!


Geri Dön