19 / 04 / 2024

Antalya Serik'e yeni kültür merkezi!

Antalya Serik'e yeni kültür merkezi!

Antalya Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, başa geldiğinden beri ilçede gerçekleştirdiği projeleri Posta Gazetesi yazarı Gürsu Kunt'a anlattı. Çalık, ''Serik’e büyük bir kültür ve sanat merkezi kazandıracağız''dedi.



G-20 Zirvesi ile dünya liderlerini ağırlayan Antalya’nın Serik ilçesi hızlı bir değişimin eşiğinde. Seçildikten sonra, önceliğini ilçedeki karamsar yapıyı kırmaya veren AK Partili Belediye Başkanı Ramazan Çalık ise “Para kazanılır, yatırım yapılır. Ama insanları mutlu etmek bambaşka bir duygu” diyor ve insana yatırım yaptıklarının altını çiziyor



İlçenin en önemli sorunu nedir?


Serik’te bir numaralı sorun mülkiyettir. 60 yıldır devam ediyor. İmara uygun yapılanma gerçekleştirilememiş. Bu yüzden de Serik kocaman bir köy görüntüsünde.


Biz göreve geldiğimiz ilk günden bu yana çalışıyoruz. Hem Maliye Bakanlığı, hem de Orman Bakanlığı bu konularda açtıkları davalardan vazgeçiyorlar. Şu anda ortak bir noktaya ulaştık.


En kısa sürede de çözüleceğine inanıyoruz. İlçemizi bu sorundan kurtarma yolunda büyük yol kat ettik. İkinci sıkıntımız da içme suyu. Ama bu konuda da sona geldik sayılır.




TURİZMDE ALTERNATİF ARAYIŞI SÜRÜYOR


Turizmde zor bir yıl yaşanıyor ve Serik önemli turizm bölgelerini barındırıyor. Nedir bölgede son durum? 


Evet turizmde şanssız bir yıl yaşadık.


Rusya ile ilişkilerin bozulması nedeniyle hem turizm hem tarım sıkıntı yaşadı. Ama bunun telafisi için çalışmalar da yapıldı. İnşallah önümüzdeki yıl daha iyi olacak.


Biz bu arada alternatif turizm konusunda, Körfez ülkelerinin katılımıyla MENA zirvesi yaptık. Bu zirvenin de etkisiyle bu yıl çok sayıda Arap turist bölgeye geldi. Zaten hükümetin de bu konuda bir uğraşısı vardı.


Biz kendimizi sıradan bir belediye olarak görmüyoruz. Ülkeye hangi katkıyı yapabiliriz diye kafa yoruyoruz. Nihayetinde hocayız. Uluslararası arenada yarışmak istiyoruz. Serik artık kabuğunu kırdı. Sıradan bir ilçe değil. Değişimi hızlandırmak istiyoruz. Türk insanı artık ileri görüşlü modern olmalı. Milliyetçi sloganlar geride kaldı. Biz hem vatansever, hem modern olacağız. Türk İslam sentezinde yaşamak istiyoruz.


SPORDA BAŞARI KOŞUSU


Belediyenin spor alanında çalışmaları neler? 


Spora çok önem veren bir belediyeyiz. En büyük amacımız da gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup, spora yönlendirebilmek. Bu yaz 1850 gencimize yaz okulları aracılığıyla spor yaptırdık. Spora önem veriyoruz ama başarı gelirse insan çok daha mutlu oluyor.


Var mı peki Serik’in sporda elde ettiği başarı?


Olmaz mı… Burası öncelikle bir güreş kenti. Bunu hatırlatmak isterim. Güreşte iddialıyız. Güreşçilerimiz geçen sene de bu sene de finale çıktılar. Mehmet Yeşil Yeşil bu sene Kırkpınar’da final yaptı ve ikinci oldu. İnşallah daha sonraki yıllarda altın kemeri de getirmek istiyoruz. Hentbolda bir markayız.


Dünya şampiyonu çıkardık. Sporcularımız 18 Mart’ta çok da anlamlı bir günde Fransa’da dünya şampiyonluğu kupasını Serik’e getirdiler. Futbolda iddialıyız.


Bal liginde şampiyonluğu hedefliyoruz. Golf sporunda Türkiye şampiyonluklarımız var. Golf sporunda kulübü olan tek belediye biziz. Kısaca sporun her dalında varız. Ayrıca A Milli Takımı kamp sahasını Serik’te yapacağız. Bu arada bir de motor sporları için drag pisti çalışmamız var.


Yeni bir çalışma mı bu? 


Drag pisti konusunda bizden önceki yönetiminin yerine getirmediği bir sözü vardı. Bunu hayata geçirmek için alan arıyorduk uzun süredir. Alanı bulduk ve temelini attık. İnşallah pisti en kısa sürede gençlerimize kazandıracağız. Uluslararası standarda uygun bir pist olacak. Bu arada sosyal medyadan bana en çok gelen istek kaykay pistiydi. Biz onu da yapıp gençlerin hizmetine açtık.


KÖYLÜLERİMİZİ ARTIK DAHA MUTLU


Köylerde yürüttüğünüz çalışma var mı? 


Biz seçim döneminde verdiğimiz sözlerin tamamını gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Köylerimize hizmet götürüyoruz ve köylerimiz de çok mutlu. Her köye mevlüt, düğün gibi etkinlerini yapabilecekleri kapalı mekanlar kuruyoruz. Birçok köye kuran kursu açtık. Cami ve okul bakımını yaptık. Okulların tuvaletleri, kantinleri yenilendi. Okul bahçeleri düzenlendi. Ayrıca bütün köylerin sokaklarını tespit ettik. Artık köylerde sınır kavgaları olmayacak.


KENDİ ENERJİMİZİ ÜRETİYORUZ


Yeni projeler neler peki?


Serik’e büyük bir kültür ve sanat merkezi kazandıracağız. İlçede bir meslek yüksekokulu vardı. Şimdi işletme fakültesinin de açılmasını sağladık. Özel üniversitenin açılmasına katkıda bulunduk. Trafik konusunda da bir çalışmamız var. Serik’teki ilçenin hem giriş, hem çıkışı aynı caddeydi. Şimdi giriş ve çıkış ayrı ayrı olacak. Bunun için yeni bir yol açtık, cadde oluşturduk. Bir de kendi enerjimizi kendimiz üretiyoruz. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’ndan aldığımız destekle, güneş enerji santrali kurduk. Yıllık 360 bin KWh elektrik üretme kapasitesine sahip bir tesis. Bize yüzde 18 tasarruf sağlayacak



ASKERİ KIŞLALARIN ŞEHİR DIŞINA TAŞINMASIYLA SERİK’TEN GElDİ


Türkiye 15 Temmuz’da bir darbe girişimi yaşadı. Serik’te o gece ve sonraki süreçte neler oldu?


Biz hep demokrasiden yanayız. Türk milleti artık birinci sınıf bir millet. Bizim darbeyle, anti demokratik girişimlerle işimiz olmaz. Olmamalı zaten. Onun için 15 Temmuz gecesi üzerimize düşen her şeyi yaptık. Demokrasi nöbetleri tuttuk. Dolu dolu geçti. Oldukça kalabalıktı. Şimdi insanlar o akşamları özlüyor. Artık o alanlarda açık hava film gösterimleri gerçekleşecek. Bu konuda sözüm de vardı. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın askeri kışlaların şehir merkezi dışına çıkarılması çağrısını ilk uygulayan yer de biz olduk.


Nasıl bir çalışma yaptınız bununla ilgili? 


Serik merkezinde Jandarma binamız vardı. Aslında yıllardır o binanın şehir dışına taşınması söz konusuydu. Ben de 1.5 yıldır bunun için uğraşıyordum. Ama darbe girişimi bu süreci hızlandırdı. Kışlaların yerleşim alanları dışına taşınmasına ilişkin ilk uygulamayı hayata geçiren yer Serik oldu böylece. Jandarmaya da yeni yer yaptırdık. Oraya taşıdık.


 O alan için projeniz var mı? 


Yıkılan jandarma binasının olduğu yeri ‘İlk Kurşun Ömer Halis Demir Demokrasi Meydanı’ yapacağız. Bütün medeniyetler meydanlarıyla ünlüdür. Biz hem Serik’i bir büyük bir meydana kavuşturacağız, hem de demokrasi şehidimiz komutan Ömer Halis Demir’in adını yaşatacağız.


Ben hep şunu söylerim. Hainliğe bulaşmamış askerler bizim askerlerimiz, bizim ordumuz. Ordumuz güçsüz düşerse bizi bu coğrafyada yaşatmazlar. Ordumuz güçlü olmak zorunda.


Ama milletin ordusu olmak zorunda. Bu toprakların cumhuriyetin ordusu olmak zorunda. Memleketimiz üzerine, kutsal değerlerimiz, bayrağımız, vatanımız üzerine başka bir şey tanımıyoruz.




Gürsu KUNT/Posta


Geri Dön