24 / 04 / 2024

Antalya Özdilekpark AVM açılıyor!

Antalya Özdilekpark AVM açılıyor!

Özdilek Alışveriş Merkezleri (AVM) Genel Müdürü Şadi Aşıroğlu, Özdilek grubunun İstanbul'da 200 milyon dolardan daha fazla yatırım yapacağını bildirdi



Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, "Yatırım yapmak yatırımcının kanına işlemiştir. Bundan vazgeçemeyiz" dedi

Hüseyin Özdilek, Antalya'nın Kepez ilçesinde 50 milyon dolar harcayarak yaptırılan Özdilekpark Antalya Alışveriş Merkezi'nin açılışından önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Girişimci olarak, istihdam yaratmak, gayri safi milli hasılanın artmasına katkıda bulunmanın ve devlete vergi vermenin "boyunlarının borcu" olduğunu belirten Özdilek, şunları kaydetti: "Yatırım yapmak biz girişimcilerin boynumuzun borcu. İmkanlarımız ve sağlığımız yettiğince yatırımlara devam edeceğiz. Çünkü ülkemize güveniyoruz. Ülkemizin GSMH"sı artması lazım. Bizim gelişmiş ülkelerdeki insanlardan hiç bir noksan tarafımız yok. Tek dikkat edeceğimiz şey organizasyon, planlama, optimal üretim ve pazarlamadır. Yabancı sermayeyi büyük bir zevkle ve büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz, kucaklıyoruz. Ama ulusal sermaye de dersini çalışacak. Ulusal sermaye olarak Özdilek'de bunu yapmaktan büyük kıvanç duyuyoruz." Küresel krizin etkisinin devam ettiğine dikkati çeken Özdilek, ülkede meydana gelen geçmiş krizlerin, Türkiye'nin kendi iç yapısındaki olumsuzluklardan kaynaklandığını ifade etti. Şu andaki krizin, dünyadan kaynaklanan kriz olduğunu belirten özdilek, "Biz bu krizlere alışığız. Gönül ister ki hiç kriz olmasın. Hiç işsiz insan kalmasın. Herkes iş sahibi olsun. Beş yıldızlı otellerin de müşterilerle dolup taşmasını istiyorum. Bunun olabilmesi için hepimiz dersimizi iyi çalışmalıyız, altyapımızı iyi değerlendirmeliyiz, insan kaynağına önem vermeliyiz. Bu da eğitimle olur. Meslek liselerinin Türkiye'de artması lazım. Ne kadar meslek lisesi artarsa o kadar bilgili insan ve dil bilen insan artar. Daha önümüzde çok yol var" diye konuştu.

KRİZ VAR
Küresel krize rağmen şirketlerin zarar etmediğini anlatan Özdilek, Özdilek'in de zarar etmediğini, aksine para kazandığını kaydetti. Para kazanırken, bir yandan şirket borçlarını ödediklerini, bir yandan da yatırıma devam ettiklerini anlatan Özdilek, İstanbul Levent'teki yatırıma da gelecek yıl başlayacaklarını bildirdi. Antalya'ya yatırım yapmalarının nedenini de açıklayan Özdilek, şöyle devam etti:

"Antalya bir marka şehir. Almanya'da Frankfurt'ta hava alanında Antalya yazar. Ankara,  İzmir  ya da Bursa yazmaz. 12 milyar dolar turizmden geliri var. O zaman böyle bir şehrin, turistik olan bir şehirde altyapısının da oluşması lazım. Özdilek yatırımı Antalya'nın altyapısınının oluşmasına katkıda bulunmak için yapmıştır. Çünkü o şehre gittiğimizde turist alışveriş yapar. Turistin alışveriş yapacağı yerler olması lazım. Nüfusu yüzde 12 artan bir şehrin böyle alışveriş merkezlerine şiddetle ihtiyacı vardır. Biz de o boşluğu dolduruyoruz. 50 milyon dolar yatırım yaptık ve yatırı 15 ay içinde tamamladık."

ÖZDİLEK'İN HEDEFİ
Özdilek'in hedefinin kazancını doğru ve faydalı yatırıma yöneltmek, meşru çerçeve içerisinde kazandığı paranın paylaşımını doğru yapması olduğunu anlatan Hüseyin Özdilek, şunları kaydetti. "Hedefimiz devletin payını ve işçinin parasını doğru vermek, mal aldığı firmaların parasını doğru ve zamanında ödemek, müşterisine uygun fiyatlı malı en kaliteli şekilde teslim etmektir. Devlet önümüzü açtığı müddetçe yatırımlarımıza devam edeceğiz. Biz yatırımsız duramayız. Bütün girişimciler yatırımsız duramaz. Yatırımcılık kanımıza işlemiştir. Bundan vazgeçemeyiz. "Özdilek Bursa'da da tarım ve hayvancılık yatırımı düşündüklerinibelirtti. Özdilek, süt ve süt mamullerinin ve taze et ihtiyacını kendi çiftiliklerin karşılamayı istediklerini vurguladı.
AA

Özdilek AVM Genel Müdürü Şadi Aşıroğlu, düzenlediği basın toplantısında, 14 Ağustos Cuma günü açılacak Özdilekpark Antalya AVM hakkında bilgi verdi. Antalya'nın Kepez ilçesinde 102 bin metrekare alanda kurulu Özdilekpark Antalya AVM'de hipermarket, ünlü markaların mağazaları, yapı market, teknoloji market, restoranlar, bowling salonu, sinema salonları ile çocuk eğlence merkezi bulunacağını belirten Aşıroğlu, "Özdilekpark Antalya AVM, Antalya'nın en büyük alış veriş merkezi olacak" dedi.

Özdilekpark Antalya AVM'yi yılda 10 milyon yerli ve yabancı müşterinin ziyaret etmesini hedeflediklerini anlatan Aşıroğlu, Özdilek Grubu hakkında da bilgi verdi. Özdilek Grubu'nun 38 yıl önce iki adet dokuma tezgahı ile başladığı havlu üretiminde bugün ülke ekonomisine önemli katkılar yarattığını ifade eden Aşıroğlu, şöyle konuştu:

"Özdilek, 38 yıl önce yıllık 10 ton havlu üretiminden bugün 10 bin ton üretim kapasitesine ulaştı. Günlük 40 ton pamuk ipliği üretim kapasitesi ve alışveriş merkezleri ile Türk tekstil ve perakende sektörlerinde hizmetine devam etmektedir. Üretim kapasitesi ve kalitesiyle havlu bornoz ve ev tekstili tesisleri ile sektöründe Türkiye'de öncü, dünyada ilk 10 firma arasında yer almaktadır. Özdilek, bugün 6 AVM ve 5 hipermarket, 15 ev tekstil mağazası ile 97 bin metrekare satış alanında hizmet vermektedir. 2003 yılında İzmir'de beş yıldızlı, 219 odalı Crowne Plaza Oteli ile turizm sektörüne giren Özdilek, bugün toplam 5 bin çalışanı ile Türkiye'nin marka değeri en yüksek şirketleri içinde ilk 100 firma arasında yer almaktadır."

Aşıroğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine, Özdilek AVM'lerde yılda 24 milyon kişi ağırladıklarını vurguladı. Temeli geçen yıl atılan ve 60 milyon dolara mal olan, 110 iş yeri bulunan Özdilekpark Antalya AVM'de doluluk oranının yüzde 95'e ulaştığını anlatan Aşıroğlu, küresel krizden kendilerinin de, az da olsa etkilendiğini bildirdi. Özdilek Grubu'nun 2 ya da 2,5 yılda bir yeni yatırım projesi gerçekleştirdiğine dikkati çeken Aşıroğlu, küresel krize rağmen Özdilek grubunun yatırımlarına devam ettiğini söyledi. Aşıroğlu, şunları kaydetti: "Küresel kriz nedeniyle Özdilekpark Antalya AVM'de iş yeri kiralamalarında bir sorun yaşamadık. Özdilek grubu krizlere alışık. Çünkü 2 veya 2,5 yılda bir yatırım yapıyor. 2001 krizinde İzmir ve İnegöl'de, 2003'de otel, geçen yıl ise Yalova, Bursa AVM'leri açtık. Küresel krizden, perakende sektöründe tüketici ne kadar etkilendiyse Özdilek grubu da aynı oranda etkilendi. Özdilek grubu, gelecek yıl Eskişehir, Kütahya ve İstanbul'da (Levent) yeni yatırımlar yapacak. İstanbul'daki yatırım ise sadece Özdilekpark Antalya AVM'nin üç-dört katı olacak. Özdilek grubu İstanbul'da 200 milyon dolardan daha fazla yatırım yapacak."
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Özdilek, İstanbul Levent'te alışveriş merkezi açacak

Antalya'nın en büyük alışveriş merkezini açan Özdilek Grubu, İstanbul Levent'te, 200 milyon dolarak mal olacağını açıklanan yeni bir alışveriş merkezi inşa edecek

Antalya Dokuma Semti'ndeki Özdilek Park'ın yönetimi, cuma günü gerçekleşecek resmi açılış öncesinde Özdilek Park Alışveriş Merkezi'nin (AVM) tanıtımını gerçekleştirdi. Yaklaşık 102 bin metrekare inşaat alanı ile Antalya'nın en büyük AVM'si olan merkezin içerisinde hipermarket, departmanlı mağazalar, yapı market, teknoloji market, restoran-kafe, bowling salonu, 7 adet sinema salonu, çocuk eğlence merkezi gibi üniteler bulunduğunu belirten Özdilek Park Genel Müdürü Şadi Aşıroğlu, 40 bin 200 metrekare toplam kiralık alanın yüzde 95'ine şlletmecilerin yerleştiğini söyledi.
Hürriyet

Özdilek Park AVM, Antalya'da açılıyor!

Özdilek Park AVM, Antalya'nın en yoğun nüfusa sahip ilçesi Kepez'de hizmet verecek. Günlük 25 ile 30 bin müşteri ağırlaması beklenen merkez, 108 bin metrekare büyüklüğe sahip. Antalya'da merkezle ilgili bilgi veren Özdilek Alışveriş Merkezleri Genel Müdürü Şadi Aşıroğlu, güvenliği, rahatlığı, aydınlığı ön planda tutan bir mimari yapıyla yatırımlarını hayata geçirdiklerini söyledi. Aşıroğlu, "Antalya turizm ve tarım sektörlerinde lokomotif bir il. Türkiye'nin en değerli 7 kentinden birisi olarak gösterilen Antalya, ileriye dönük olarak da ilk 5'i zorlayacak bir şehir. Biz bugünün değil geleceğin Antalya'sına da yatırım yapmış bulunmaktayız." dedi.

Özdilek alışveriş merkezlerinde yılda 24 milyondan fazla insan ağırladıkları bilgisini veren Aşıroğlu, krize rağmen yatırımlarının süreceğini açıkladı. 2010'da Eskişehir, ardından Kütahya yatırımına başlayacaklarını ifade eden Aşıroğlu, "Bundan sonraki süreç içerisinde İstanbul'da buradakinin 2,5 katı büyüklükte yatırıma başlayacağız. Levent'te 280 bin metrekare büyüklüğünde 200 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştireceğiz. Firma olarak 2-2,5 yılda bir yeni bir yatırımı devreye alırız." şeklinde konuştu. Şadi Aşıroğlu, krizle birlikte perakende sektöründe bir daralma yaşandığına dikkat çekti. Son verilere göre Türk ekonomisinde yüzde 10-12'lik daralma gerçekleşmesine karşın, Özdilek perakende grubunun geçen yılın yüzde 1,5 altında kalmasını başarı olarak değerlendiren Aşıroğlu, krizlere alışık olduklarını ve yatırımlarını sürdürmeye devam edeceklerini dile getirdi. 40 bin 200 metrekare kiralanabilir alanı bulunan Özdilek Park, Akdeniz'in en büyük yapı ve teknoloji marketlerini de bünyesinde barındıracak. Yapı marketi 8 bin 200 metrekare, teknoloji marketi ise 2 bin 300 metrekare büyüklüğe sahip olacak. İstanbul'dan sonra ikinci 5D sinemayı da içinde barındıracak olan Özdilek Park'ta 110 mağazayla müşterilere hizmet verilecek.
Kenan Baş/Zaman

Özdilek, İstanbul'a 200 milyon dolar yatıracak

Antalya'nın en büyük AVM'sini cuma günü açacak olan Özdilek AVM'nin Genel Müdürü Şadi Aşıroğlu, İstanbul'a da 200 milyon dolardan fazla yatırım yapacaklarını söyledi

Özdilek Alışveriş Merkezleri (AVM) Genel Müdürü Şadi Aşıroğlu, Özdilek Grubu'nun önümüzdeki yıl İstanbul'da 200 milyon dolardan fazla yatırım yapacağını söyledi. Özdilek AVM Genel Müdürü Şadi Aşıroğlu, 14 Ağustos Cuma günü açılacak Özdilekpark Antalya AVM hakkında bilgi verdi.
Antalya'nın Kepez ilçesinde 102 bin metrekare alanda kurulu Özdilekpark Antalya AVM'de hipermarket, ünlü markaların mağazaları, yapı market, teknoloji market, restoranlar, bowling salonu, sinema salonlarıyla çocuk eğlence merkezi bulunacağını belirten Aşıroğlu, “Proje, Antalya'nın en büyük alışveriş merkezi olacak” dedi.

Yılda 10 milyon ziyaretçi
Özdilekpark Antalya AVM'yi yılda 10 milyon yerli ve yabancı müşterinin ziyaret etmesini hedeflediklerini aktaran Aşıroğlu, Özdilek Grubu hakkında da bilgi verdi. Özdilek Grubu'nun 38 yıl önce iki adet dokuma tezgâhı ile başladığı havlu üretiminde bugün ülke ekonomisine önemli katkılar yarattığını ifade eden Aşıroğlu, şöyle konuştu:
“Özdilek, 38 yıl önce yıllık 10 ton havlu üretiminden bugün 10 bin ton üretim kapasitesine ulaştı. Günlük 40 ton pamuk ipliği üretim kapasitesi ve alışveriş merkezleri ile Türk tekstil ve perakende sektörlerinde hizmetine devam etmektedir. Üretim kapasitesi ve kalitesiyle havlu bornoz ve ev tekstili tesisleri ile sektöründe Türkiye'de öncü, dünyada ilk 10 firma arasında yer almaktadır. Özdilek, bugün altı AVM ve beş hipermarket, 15 ev tekstil mağazası ile 97 bin metrekare satış alanında hizmet vermektedir. 2003 yılında İzmir'de beş yıldızlı, 219 odalı Crowne Plaza Oteli ile turizm sektörüne giren Özdilek, bugün toplam 5 bin çalışanıyla Türkiye'nin marka değeri en yüksek şirketleri içinde ilk 100 firma arasında yer alıyor.”

60 milyon dolara mal oldu
Şadi Aşıroğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine, Özdilek AVM'lerde yılda 24 milyon kişi ağırladıklarını vurguladı. Temeli geçen yıl atılan ve 60 milyon dolara mal olan, 110 işyeri bulunan Özdilekpark Antalya AVM'de doluluk oranının yüzde 95'e ulaştığını anlatan Aşıroğlu, küresel krizden kendilerinin de, az da olsa etkilendiğini ifade etti.
Özdilek Grubu'nun iki yılda bir yeni yatırım projesi gerçekleştirdiğine dikkati çeken Aşıroğlu, küresel krize rağmen Özdilek Grubu'nun yatırımlarına devam ettiğini söyledi. Aşıroğlu, şöyle devam etti:
“Kriz nedeniyle Özdilekpark Antalya AVM'de işyeri kiralamalarında bir sorun yaşamadık. Özdilek grubu krizlere alışık. Çünkü iki yılda bir yatırım yapıyor. 2001 krizinde İzmir ve İnegöl'de, 2003'te otel, geçen yıl ise Yalova, Bursa AVM'leri açtık. Küresel krizden, perakende sektöründe tüketici ne kadar etkilendiyse Özdilek grubu da aynı oranda etkilendi. Özdilek grubu, gelecek yıl Eskişehir, Kütahya ve İstanbul'da (Levent) yeni yatırımlar yapacak. İstanbul'daki yatırım ise sadece Özdilekpark Antalya AVM'nin üç-dört katı olacak. Özdilek grubu İstanbul'da 200 milyon dolardan daha fazla yatırım yapacak.”
Radikal


Geri Dön