23 / 04 / 2024

Antalya Yeni Emek'e 40 derslikli lise geliyor!

Antalya Yeni Emek'e 40 derslikli lise geliyor!

Antalya Kepez Belediyesi, Yeni Emek Mahallesi'ne 40 derslikli lise yapacak. Başkan Hakan Tütüncü döneminde Milli Eğitim Bakanlığı, belediye ve hayırsever işbirliği ile Kepez'e 70'e yakın okul kazandırıldı.



Kepez Belediyesi, okul alanları oluşturarak ilçeye yeni eğitim kurumları kazandırmaya devam ediyor. Yeni Emek Mahallesi'ne 40 derslikli lise yapılıyor.


Eğitime maddi ve manevi büyük destek veren Başkan Hakan Tütüncü döneminde Milli Eğitim Bakanlığı, belediye ve hayırsever işbirliği ile Kepez'e 70'e yakın okul kazandırıldı. Tütüncü, resmi nüfusu 508 bin olan ilçeye yeni okul binaları inşa edilmesi için de çalışmalarını sürdürüyor. 


Kepez'in merkezi yerleşim yerlerinden Yeni Emek'te 40 derslikli lise sevinci yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, belediyenin imar düzenlemesi yaparak okul alanı olarak hazırladığı arsaya 40 derslikli İmam Hatip Lisesi (İHL) ve 200 kişilik pansiyon binası inşa ediyor. Yüklenici firma, ihale bedeli 12 milyon 934 bin TL olan lisenin inşasına başladı. 


Başkan Hakan Tütüncü, yeni okul binasının şantiyesinde incelemelerde bulundu. Başkan Tütüncü'yü, şantiye alanına gelişi sırasında Abdülkadir Özkan İlkokulu öğrencileri sevgi gösterisiyle karşıladı. Yeni Emek'te, belediye-vatandaş işbirliği ile güzel bir kentsel dönüşüm projesi yapacaklarını anımsatan Tütüncü, “Kentsel dönüşüm projesiyle eskiyen konut stokunu yenilenmesini, daha güzel bir yaşam sunan binaların yapılmasını ve sosyal tesislerin artışını gerçekleştireceğiz" dedi.


Hürriyet


Geri Dön