26 / 04 / 2024

Antalya'da 319 daireli kentsel dönüşümün temeli atıldı!

Antalya'da 319 daireli kentsel dönüşümün temeli atıldı!

Antalya Kepez ilçesine yeni bir vizyon kazandıracak olan, Yeni Emek Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümünün temeli atıldı.




Yeni Emek Mahallesi eski DSİ Lojmanları alanında gerçekleştirilen temel atma törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Samut İnşat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, yönetim kurulu üyesi Bekir Samut gibi önemli isimler katıldı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün Kepez’de farklı bir belediyecilik anlayışı ortaya koyduğunu açıkladı. 

Kentsel dönüşüm sürecinin zorluklarına değinen Türel,“ Kepez ve Santral Mahallerinde Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini neticeye ulaştırdık. 2 kişi hariç 3 bin 260 kişinin mutabakatıyla proje hızla ilerliyor. 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda yeni bir Antalya kuruluyor. Yaklaşık 12 bin konut, 19 bin bağımsız bölüm içinde olacak mükemmel bir proje, ödüller alacak bir proje. 3 bin 262 hak sahibin konutlarını 2019 Mart seçimlerinde önce tapularını vermek suretiyle teslim edeceğiz. Projenin kalan kısmı 8 senede tamamlanacak uzun soluklu proje. Önceliğimiz hak sahipleri.”dedi.

"319 modern daire olacak"
Samut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, Antalya’nın en büyük projelerinden birinde yeraldıklarını için gurur duyduklarını dile getirerek şunları söyledi; “ 2 yıldır uğraştığımız bu projenin sonuna geldik. Çok emek harcadık. Burada 47 yıl önce yapılan kooperatif binasını yıkıp, yerine modern, kapalı otoparklı, merkezi ısıtmalı, sosyal alanları olan bir proje haine getirdik. Bu projede 319 daire ve 10 mağazamız var. Yeni ısıtma yönetmeliği, ergonomik kullanım, yük asansörleri modern bir proje hazırladık. Kepez’imize hayırlı uğurlu olsun.”dedi.
 


Geri Dön