25 / 04 / 2024

Antalya'da 8 milyon yapı kentsel dönüşüm bekliyor!

Antalya'da 8 milyon yapı kentsel dönüşüm bekliyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Antalya'daki kentsel dönüüm çalışmaları değerlendirdi. 



Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Antalya'daki kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalar yaptı. Deniz Karataş, "40-50 yaşını bulan 8 milyon yapı kentsel dönüşüm bekliyor" diye konuştu. 

 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, bölgede kentsel dönüşüme dahil edilmesi gereken 8 milyona yakın konutun olduğunu hatırlatan Deniz Karataş, "Bunların tümünün yenilenebilmesi uzun yılları alması söz konusu. Depremi beklemeden, izlenen bu politikaların gösterdiği yol haritasından yola çıkarak kentsel dönüşüme dönüşecek binalar ve konutlara çok daha hızlı müdahalelerin ve çalışmaların yapılması gerekmektedir" dedi. 

 

Karataş, bölgede milyonlarca yapı stoğunun ise yarıdan fazlası ruhsatsız ya da kaçak, ve büyük bir bölümü de 40-50 yıl üzerinde binalar. Deprem gelmeden kentsel dönüşüm daha hızlı ve etkin bir şekilde vücut bulmalı ve depremde yaşanabilecek kayıpların önlenmesi için kentsel dönüşüm yenilenmelerine devam edilmelidir diyerek sözlerini sonlandırdı. 
 


Geri Dön