23 / 04 / 2024

Antalya'da Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi ve Cemevi inşa ediliyor!

Antalya'da Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi ve Cemevi inşa ediliyor!

Antalya Yeşildere Mahallesi'nde yaptırılan Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi ve Cemevi inşaatında denetlemelerde bulunan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Manevi zenginliği artıracak bir merkez olacak" dedi.



 YEŞİLDERE Mahallesi'nde yaptırılan Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi ve Cemevi inşaatında denetlemelerde bulunan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Manevi zenginliği artıracak bir merkez olacak" dedi.


Muratpaşa Belediyesi'nce, Yeşildere Mahallesi'nde yaptırılan Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi ve Cemevi inşaatı sürüyor. Zemin + 2 kat olarak projelendirilen ve 4285 metrekarelik inşaat alanı üzerine yapılan Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi ve Cemevi'nin, tabliye betonu döküldü. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, işçilerle birlikte beton tabliyesini döktüğü Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi ve Cemevi'nin, manevi zenginliği artıracak bir merkez olacağını söyledi.


TOPLUM VE İNSAN SEVGİSİ


İnşaat hakkında bilgi de alan Başkan Uysal, “İnşaat hızla ilerliyor. Manevi zenginliği artıracak bir merkez olacak, kültürel açıdan önemli görevler üstlenecek. Toplum ve insan sevgisi, saygısı ile komşuluk ilişkileri açısından çok önemli işlevler üstleneceğine inanıyoruz" diye konuştu. 


Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi ve Cemevi, cem salonu, konferans salonu, eğitim salonları, yarı açık toplanma alanı, aşevi, gasilhane ile morgu içerecek şekilde projelendirilmişti.


Hürriyet


Geri Dön