25 / 04 / 2024

Antalya'da imar barışı anlatıldı!

Antalya'da imar barışı anlatıldı!

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliği ile imar barışı toplantısı gerçekleştirildi. 



Manavgat Otogarındaki MATSO çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen imar barışı toplantısı yoğun ilgi gördü. Salonun tamamının dolması sebebiyle birçok kişi toplantıyı kapıda ayakta takip edebildi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre toplantının açılışında konuşan MATSO Yönetim Kurulu başkanı Ahmet Boztaş, toplantıya yoğun bir katılımın olduğunu ifade ederek imar barışının çıkmasının çok iyi bir karar olduğunu ifade etti. 

Manavgat iş dünyası ve MATSO yönetimi olarak imar barışını desteklediklerini dile getiren Başkan Boztaş, “Manavgat’ta numarataja konu olan 69 bin 700 binamız var. Manavgat’ta İmar barışından yaklaşık 40 bin civarında konutun yararlanabileceği düşünülüyor. Dolayısı ile toplumun her kesimini ilgilendiren bir konu. Toplantımızda üyelerimiz ve halkımız imar barışı ile ilgili başvuru aşamalarında neler yapması gerektiği, imar barışının kapsamı ve birçok konuda merak edilen konular yer alıyor. Katılımınız nedeniyle hepinize teşekkür ederim” diye açıklama yaptı. 

Yüksek Mimar Ansu Yetiz Özden imar barışının ne olduğunu açıklayarak sunum eşliğinde açıklamalar yaptı. İmar barışının en önemli amacının vatandaşların imar sorununu çözmek olduğunu dile getiren Özden, imar barışının hedefinin vatandaşların itilaflı durumunu ortadan kaldırarak imara aykırı ruhsatsız veya ruhsata ekleme yapılan yapıların kayıt altına alınarak bu yapılara yasallık kazandırmak olduğunu dile getirdi. Özden, İmar barışından 31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış olan kırsal veya kentlerde bulunan yapıların faydalanabileceğinin altını çizerek sunu ile imar barışı ile ilgili detayları, başvuru süreçlerini anlattı.
 


Geri Dön