20 / 04 / 2024

Antalya'da konut satışları yüzde 5.7 arttı!

Antalya'da konut satışları yüzde 5.7 arttı!

Antalya’da konut satışları yüzde 5.7 oranında yükseldi.  ÖSSE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Önder Baş, en yoğun talebin, Döşemealtı ve Konyaaltı bölgelerinde olduğunu açıkladı. 



24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinden sonra Antalya’daki konut satışlarının yüzde 5.7 arttığını ifade eden ÖSSE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Önder Baş, “Türkiye’de ve dünyada her ne yaşanırsa yaşansın, Antalya’da inşaat sektörüne dair yatırımlar hiçbir zaman durmaz” diye açıklama yaptı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre ekonominin yatırımla büyüyeceğini ve yatırımlarının devam edeceğini de sözlerine ekleyen Önder Baş, “Özellikle villa satışlarına olan talep arttı. Seçim sonrası oluşan güven ortamı piyasalara olumlu yansıdı. Antalya’da emlak piyasası her koşulda rağbet görüyor. İnşaatlar yaz-kış aralıksız devam ediyor. En yoğun talep, Döşemealtı ve Konyaaltı bölgelerinde” dedi. 

Önder Baş, Türkiye genelinde konut fiyatlarında yüzde 6 büyüme varken Antalya’daki büyüme oranının yüzde 19 olduğunu, geçen yıl Şubat ayında Antalya metrekare fiyatının ortalama bin 860 lira iken bu yıl aynı dönemde 2 bin 12 lira olduğunu da sözlerine ekledi. 


 


Geri Dön