26 / 04 / 2024

Antalya'da lüks villaların yüzde 80'i kiralandı!

Antalya'da lüks villaların yüzde 80'i kiralandı!

Antalya'da bulunan lüks villaların yüzde 80'i kiralandı. Pandemi nedeniyle fiyatların uçuşa geçtiği villaların fiyatı  gecelik 210 TL'den başlıyor. 



Yaz sezonuna hazırlanan Antalya'da lüks villaların neredeyse tamamı kiralandı. Milliyet'te yer alan habere göre; villaların fiyatı 210 bin TL'den başlarken villaların aylık masrafı ise 6,3 milyon TL'ye ulaşıyor. Çok sayıda sanatçı ve iş dünyasının kiraladığı villalarda çok sayıda hizmet sunuluyor. 

Daha önce bir haftalık kiralanan villalar pandemi döneminde 2 aya kadar kiralanabiliyor. 

Geceliği 25 bin dolara ulaşan süper lüks villalar ve otellerin kral daireleri, 2015'te G20 Liderler Zirvesi'nde Obama, Putin, Merkel gibi 20 ülkenin devlet başkanı ve başkanlarının yanı sıra, Rus milyarder Roman Abramoviç, Hollywood yıldızları Monica Belluci, Sharon Stone, Mariah Carey, Richard Gere, Jason Statham, Tom Jones, Paris Hilton ile birçok ülkeden siyaset, iş, spor ve sanat dünyasından ünlü isimleri misafir etti. 

Kundu, Kemerağzı, Belek, Kemer, Alanya, Side ve Kaş gibi tatil bölgelerinde iş dünyasından birçok isim villa kiraladı.

 Antalya da lüks villaların yüzde 80 i kiralandı!

Bu villalarda müşteriye özel kahya veriliyor. Villaların içerisinde özel sauna, hamam, SPA sinema salonu gibi ayrıcalıklar bulunuyor. Bu villalara ait banyo duvarları altın kaplama ve camları da kurşun geçirmez. Villaları kiralayan müşteriler denize kendilerine ait özel bir iskeleden giriyor. Hollywood yıldızları, ünlü sporcular, iş insanları ve devlet başkanlarına hizmet veren villalar müşterilerini helikopter ile transfer ediyor.

Salgında talep yüzde 100 arttı

Koronavirüs salgını nedeniyle otellerin kapalı olması nedeniyle villalara talebin arttığını söyleyen Calista Luxury Resort Hotel Genel Müdürü Ali Kızıldağ,“Pandemi sürecinin yarattığı etkiden dolayı villalar için yüzde 100'ü aşan talepler oldu. Villaların dolulukları da yüzde 80'i buldu. Villa konsepti gerçekleştiğinden beri tahminen 15-20 yıldır ilk defa bu kadar ciddi villa talebiyle karşılaştığımızı söyleyebiliriz. Bu 2021 yılında da aynı şekilde devam ediyor" dedi.

Antalya da lüks villaların yüzde 80 i kiralandı!

Kiralama süreleri iki ay daha uzadı

Uçuşların yeniden başlamasıyla villa satışlarında talep patlaması beklendiğini söyleyen Kızıldağ kiralanan villaların 1000 dolardan başladığını villa tipine göre bu ücretlerin değiştiğini söyledi.  Kızıldağ, “Bunlar bir gecelik fiyatı. Eskiden villa konaklamaları genelde bir hafta-10 günle sınırlıyken, şimdi yine bir hafta-10 günlük talepler de var ama bir-iki aylık talepler de almaya başladık. İnsanlar özellikle kendi evlerinde kapanmaktansa mali durumu iyi olan tatilciler villalarda çok daha rahat ve güvenli ortamda bu süreci geçirmeyi tercih ediyor" şeklinde konuştu. 

Yüzde 80 oranında doldu

Geçen yıl Temmuz ayında villaların yeniden hizmete açılmasıyla taleplerin arttığını söyleyen IC Green Palace- Residence İşletme Müdürü İsmail Çağlar, “Bu süreç kış boyunca devam etti. Tekrar kapanmayla misafirler çıkamadı ama bayram sonrasında talep tekrar yükselmeye başladı. Şu an ortalama yüzde 80 dolulukla hizmet vermekteyiz. Önümüzdeki günlerde villalarımız tamamen dolacak" dedi. 

Antalya da lüks villaların yüzde 80 i kiralandı!

Sosyal mesafeye önem veriliyor 

İnsanların kalabalık ortamlardan kaçmaya başladığını söyleyen Çağlar, “Araştırmalara göre sterilize tatil anlayışı artarak devam edecek. Büyük turizm işletmeleri, tur operatörleri de bu yönde çalışmalara başlayacak. Havalimanından misafirin son ağırlanma noktasına kadar bu böyle devam edecek gibi görünüyor. Bu da kendi ailesi dışında kimseyle temas etmiyor anlamına geliyor. Pandemide tamamen arzulanan şey de bu. Bunu tamamiyle sağladık ve sürdürülebilir hale getirmek önemli" dedi.

Birçok ülkeden talep var

Fiyatların oldukça makul seviyede olduğunu söyleyen İsmail Çağlar, şunları söyledi:“Villa tipleri, kapasiteleri farklı ve buna paralel fiyatlar dönemine göre inip çıkıyor. Ama her villanın ayrı bir alıcı kitlesi var, dönemsel olarak biz bunları güncelliyoruz. Şu an Türk misafirlerimiz dışında Ukrayna, Baltık ülkeleri ve Doğu Avrupa'dan yoğun misafir alıyoruz. Online sitelerden Arap ülkeleri, Kuzey Afrika'dan da misafir talepleri oluşmaya başladı."

 

Yabancılar konut alımında hangi illeri tercih ediyor?


Geri Dön