29 / 03 / 2024

Antalya'da okul kantincileri kiralardan dertli!

Antalya'da okul kantincileri kiralardan dertli!

AESOB ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı öncesi kantinci esnafıyla istişare ve değerlendirme toplantısında buluşan kantinciler kiralardan dertli. 



Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı öncesi kantinci esnafıyla istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı. AESOB'da düzenlenen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Kantinlerden Sorumlu Şube Müdürü Sevim Baysal, Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı, Kemer, Aksu ilçe müdürleri ile AESOB Başkanı ve Antalya Gazete Bayii Büfeciler Kantinciler Kuruyemiş İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adlıhan Dere ve kantin işletmecileri katıldı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, kantincilerin kira konusunda dertli olduğunu belirtti. Dere şu ifadeleri kullandı: "5 yıllık kira sözleşmesi biten kantinlerin tekrar ihaleye çıkartılması konusunda uygulamalar olduğunu öğrendik. Konuyu inceledik ve yönetmeliğe aykırı olduğu kanaatine vardık. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze yazılı olarak başvurduk, çözüm bulunamazsa yönetmelik gereği Bakanlık görüşü istedik." 


Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan kimsenin hakkının yenmemesini vurgulayarak sözlerine şu şekilde devam etti: "Kimse kimsenin rızkını yememeli ve bizleri de öğrencilerimizi de buna alet etmemeliyiz. Bazı problemler yaşanabiliyor bunları da böyle toplantılar sayesinde ve aramızda sağladığımız güçlü iletişim aracılığıyla birebir görüşerek çözüme kavuşturacağız."


Geri Dön