25 / 04 / 2024

Antalya'da satılık konut fiyatları yüzde 13.91 arttı!

Antalya'da satılık konut fiyatları yüzde 13.91 arttı!

Antalya'da Mayıs 2020 sonu itibarıyla satılık konut fiyatlarında, son bir yılda yüzde 13.91 artış yaşandı. Konutlarda ortalama metrekare fiyatı ise 2 bin 375 lira oldu.



Türkiye için gayrimenkul değeri, lokasyon veri analizi ve öngörüleri sağlayan bir platform olan Endeksa'nın raporuna göre, Mayıs 2020 sonu itibarıyla satılık konut fiyatlarında son bir yıl içerisinde Antalya'da yüzde 13.91 oranında artış yaşandı. Milliyet'te yer alan habere göre; ortalama satılık konut büyüklüğü 120 metrekare olan Antalya'da, metrekare birim fiyatı ise 2 bin 375 liraya çıktı. Satılık konutların geri dönüş, yani amortisman süreleri 16 yıl oldu. 

EN FAZLA YÜKSELEN İLÇELER

Yıllık ortalamalar incelendiğinde Mayıs 2020 sonu itibarıyla konut için Antalya'da en fazla değer kazanan ilçeler, artış oranlarındaki sırasıyla Manavgat (yüzde 34.01), Demre (yüzde 31.37), Konyaaltı (yüzde 26.73), Gazipaşa (yüzde 22.64) ve Kumluca (yüzde 21.17) olarak kaydedildi. Değerleri en fazla düşen ilçeler ise Finike, Akseki, Elmalı, Döşemealtı ve Muratpaşa oldu.

EN HIZLI KAZANDIRAN İLÇELER

Amortisman süreleri değerlendirildiğinde, Mayıs 2020 sonu itibarıyla en hızlı geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Muratpaşa, Kepez, Serik, Konyaaltı ve Aksu oldu. En geç geri dönüşe sahip ilçeler ise Akseki, Kaş, Korkuteli, Kemer ve Gazipaşa olarak belirlendi.

EN PAHALI İLÇELER

Mayıs 2020 sonu itibarıyla satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı bakımından ilk sırada 6 bin 665 lira ile Kaş bulunuyor. İkinci 4 bin 428 lira ile Kemer, üçüncü 3 bin 696 lira ile Konyaaltı, dördüncü 3 bin 185 lira ile Alanya, beşinci ise 2 bin 688 lira ile Aksu oldu. Metrekare birim fiyatı en düşük ilçeler ise Gündoğmuş, İbradı ve Finike olarak belirlendi. 

İLÇELERE GÖRE ARTIŞ VE FİYATLAR

KAŞ: Türkiye'de fiyatların en yüksek olduğu ilçelerden olan Kaş'ta, son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatlarında yüzde 19.55 artış yaşandı, geri dönüş süresi ortalama 34 yıl oldu. Ortalama metrekare birim fiyatı 6 bin 665 lira olarak kaydedildi. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Andifli, Kalkan, Bayındır, Çukurbağ, Gelemiş. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Üzümlü, Gelemiş, Çukurbağ, Bayındır, İslamlar oldu.

KEMER: Satılık konutların fiyatlarında yüzde 17.33 artış yaşandı. Ortalama metrekare birim fiyatı 4 bin 428 lira, geri dönüş süreleri 26 yıl seviyesinde oldu. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Arslanbucak, Kuzdere, Göynük, Çamyuva ve Beycik. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Beycik, Tekirova, Kiriş, Kuzdere ve Göynük şeklinde belirlendi. 

KONYAALTI: Satılık konutların fiyatlarında yüzde 26.73 artış gerçekleşti. Ortalama metrekare birim fiyatı 3 bin 696 lira, geri dönüş süreleri ise 18 yıl seviyesinde oldu. En fazla değerlenen mahalleler sırasıyla Gökdere, Uluç, Kuşkavağı, Siteler ve Arapsuyu. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Hisarçandır, Hacısekililer, Geyikbayırı, Çağlarca ve Bahtılı oldu.

ALANYA: Satılık konutların fiyatları yüzde 17.52 arttı. Ortalama metrekare birim fiyatı 3 bin 185 lira, geri dönüş süreleri 19 yıl seviyesinde oldu. En fazla değerlenen mahalleler ise şu şekilde sıralandı; Hacet, Kadıpaşa, Şekerhane, Fığla ve Küçükhasbahçe. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Hacımehmetli, Seki, İshaklı, Demirtaş ve İncekum.

AKSU: Satılık konutların fiyatlarında yüzde 13.61 artış yaşandı. Ortalama metrekare birim fiyatı 2 bin 688 lira, geri dönüş süreleri 18 yıl seviyelerinde oldu. En fazla değer kazanan mahalleler ise; Altıntaş, Macun, Kundu, Kemerağzı ve Karaçallı. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Karaçallı, Altıntaş, Kundu, Kemerağzı ve Macun şeklinde sıralandı. 

MURATPAŞA: Satılık konutların fiyatlarında yüzde 11.72 artış yaşandı. Ortalama metrekare birim fiyatı 2 bin 463 TL, geri dönüş süreleri 15 yıl seviyelerinde kaydedildi. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Yıldız, Demircikara, Zümrütova, Meltem ve Şirinyalı. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Selçuk, Elmalı, Haşimişcan, Güzeloba ve Güzelbağ oldu.

SERİK: Satılık konutların fiyatları yüzde 16.36 arttı. Ortalama metrekare birim fiyatı 2 bin 280 lira, geri dönüş süresi ise 17 yıl seviyelerinde oldu. En fazla değer kazanan mahalleler şöyle: Yeni, Kökez, Merkez, Boğazkent ve Akçaalan. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Karadayı, Cumalı, Kadriye, Belek ve Boğazkent.

DÖŞEMEALTI: Satılık konutların fiyatlarında yüzde 10.24 artış yaşandı. Ortalama metrekare birim fiyatı 2 bin 173 lira, geri dönüş süreleri 24 yıl seviyelerinde kaydedildi. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Çıplaklı, Altınkale, Yeşilbayır, Nebiler ve Tomalar. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Bademağacı, Düzlerçamı, Orta, Tomalar ve Yalınlı olarak belirlendi.

GAZİPAŞA: Satılık konutların fiyatlarında yüzde 22.64 artış yaşandı. Ortalama metrekare birim fiyatı 2 bin 116 lira, geri dönüş süreleri 25 yıl seviyelerinde oldu. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Gazi, Ekmel, Pazarcı, Cumhuriyet ve İstiklal. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla İstiklal, Gazi, Ekmel, Pazarcı ve Cumhuriyet.

MANAVGAT: Satılık konutların fiyatları yüzde 34.01 arttı. Ortalama metrekare birim fiyatı 1.951 lira, geri dönüş süreleri 18 yıl seviyelerinde oldu. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Salkım Evler, Ilıca, Yayla, Hatipler ve Çağlayan. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Bereket, Kızılağaç, Çenger, Kızılot ve Salkım Evler şeklinde sıralandı.

KUMLUCA: Satılık konutların fiyatları yüzde 21.17 arttı. Ortalama metrekare birim fiyatı 1880 lira, geri dönüş süreleri 24 yıl seviyesinde oldu. En fazla değer kazanan mahalleler ise; Eskicami, Karşıyaka, Mavikent, Yeni ve Bağlık. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Mavikent, Narenciye, Meydan, Yeni ve Eskicami oldu.

ELMALI: Satılık konutların fiyatlarında yüzde 5.37 artış kaydedildi. Ortalama metrekare birim fiyatı 1792 TL, geri dönüş süreleri 24 yıl seviyelerinde oldu. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Yeni, Karyağdı ve Gündoğan. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Gündoğan.

KEPEZ: Satılık konutların fiyatları yüzde 18.11 arttı. Ortalama metrekare birim fiyatı 1776 lira, geri dönüş süreleri 16 yıl seviyelerinde kaydedildi. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Duraliler, Avni Tolunay, Fevzi Çakmak, Esentepe ve Kütükçü. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Zeytinlik, Demirel, Santral, Kepez ve Kazım Karabekir oldu.

DEMRE: Satılık konutların fiyatlarında yüzde 31.37 artış yaşandı, geri dönüş süresi 21 yıl oldu. Satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı 1617 lira. En fazla değer kazanan mahalleler ise şöyle; Gökyazı ve Büyükkum. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler de sırasıyla Büyükkum ve Gökyazı.

KORKUTELİ: Satılık konutların fiyatlarında yüzde 13 artış yaşandı. Ortalama metrekare birim fiyatı 1491 TL, geri dönüş süreleri 27 yıl seviyelerinde oldu. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Aşağıpazar, Yeni, Uzunoluk, Kiremitli ve Karşıyaka. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Kargalık, İmrahor, Bayatbademleri, Kiremitli ve Karşıyaka.

AKSEKİ-FİNİKE-İBRADI VE GÜNDOĞMUŞ: Akseki'de ortalama metrekare birim fiyatı 1739 lira, İbradı'da ise 951 lira. Finike'de satılık konut fiyatları minimum 1298 lira, maksimum 2 bin 913 lira oldu. Ortalama metrekare birim fiyatı 1876 lira olan Finike'de, ortalama brüt alan 150 metrekare, geri süresi ise 23 yıl olarak kaydedildi. Gündoğmuş ilçesinde Mayıs 2020 sonu itibarıyla satılık konut fiyatları ortalama metrekare birim fiyatı 817 lira oldu.

Türkiye'de ortalama konut metrekare fiyatı 2 bin 329 TL!


Geri Dön