29 / 03 / 2024

Antalya'da yabancıya konut satışı giderek artıyor!

Antalya'da yabancıya konut satışı giderek artıyor!

Antalya'da yabancıya konut satışları giderek artıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.



Yabancıya konut satışında gözde olan Antalya konutta ilk tercih olmaya devam ediyor. Milliyet'te yer alan habere göre; Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya sanayicisinin inşaata, ahşap, plastik, gübre, gıda, lüks yat üretimi gibi alanlarda da fark yaratmayı başardığını söyledi. Çetin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Antalya da yabancıya konut satışı giderek artıyor!

“Bugün dünyanın dört bir yanında Antalya ürünlerini görmek mümkündür. Antalya inşaat sektörüne bakarsak özellikle yabancıya konut satışında oldukça yüksek bir performans görüyoruz. Antalya'nın cazibesi yerli yatırımcıyı da kentimize çekmektedir. Yabancıya konut satışı mız 10 bine doğru gidiyor. Yabancılara ve Antalya dışına gayrimenkul satışı en az tarım kadar gelir getirmektedir. İkinci konutu Antalya'da olan nüfus da her yıl adeta bir turist gibi bir gelir transferi yapmaktadır. Mevcut verilere göre inşaat ve sanayi hasılası tarıma yaklaşmıştır. Ancak Antalya tarımı Türkiye açısından stratejik öneme sahip nitelikli bir yapıya sahiptir. Ayrıca, inşaat ve tarımın karşılaştırılabilir sektörler olmadığını da söylemek gerekir. Çünkü tarım istihdam, kırsal kesim, çevre, ihracat açısından da büyük öneme sahiptir.

Antalya'nın konuttaki yeni cazibe merkezi Altıntaş bölgesi oldu!

Antalya'nın konuttaki yeni cazibe merkezi Altıntaş bölgesi oldu!


Geri Dön