27 / 04 / 2024

Antalya'daki Bambus Plajı'nın yıkımına başlandı!

Antalya'daki Bambus Plajı'nın yıkımına başlandı!

Antalya'da, falezlerin üzerine beton dökülerek oluşturulan Bambus Plajı'nın yıkımına başlandı. Alınan bilgiye, Lara bölgesinde deniz kıyısında bulunan falezlerin üzerine beton dökülerek ve denizin bir bölümü doldurularak plaj oluşturuldu.



Söz konusu yerin birinci derece sit alanı olduğu gerekçesiyle Muratpaşa Belediyesi tarafından bölgede tespit çalışması gerçekleştirildi. Ardından Muratpaşa Belediyesi Zabıta ve Fen İşleri Daire Başkanlığından 50 kişilik ekip, plajın betondan temizlenmesi için bölgede önlem aldı.


Arazi şartları elverişli olmadığı için vinç yardımıyla iş makinesi deniz kıyısına indirilerek, yıkıma başlandı. Bu sırada, bölgede faaliyet gösteren işletme sahipleri ile zabıta ve polis arasında tartışma çıktı.


Tartışmanın büyümesi üzerine 2 kişi gözaltına alındı.


Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Erol İşbilen gözetiminde Bambus Plajı'nın betondan temizlenmesi için yıkım çalışmaları sürdürülüyor.

AA





Haber Sabah Akdeniz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Antalya'da 1'inci derece doğal SİT statüsündeki falezlerde kayaların kırılarak betonlanması ile oluşturulan plajda yıkıma başlandı. Sabah Akdeniz Gazetesi'nin dünkü sayısında falezlerdeki tahbirata dikkat çekiniş ve bunun son örneği olan Bambus plajına dikkat çekmişti. Belediye yetkilileri plajın betondan temizlenmesinin 1 hafta alacağı bildirdi. 


KIRICI İNDİRİLDİ 


Muratpaşa Belediyesi Zabıta ve Fen İşleri'ne bağlı yaklaşık 50 kişilik ekip sabah saatlerinde plaja geldi. Yıkım için hiltiler, jeneratörler sahile indirildi. Üzeri tamamen betonla kaplanan falezlerde gerçekleşen tahribat, betonun sökülme işlemiyle birlikte ortaya çıktı. Beton dökülmeden önce falezlerin üzerinin demir profillerle kaplandığı, plajın dışardan görülmesini engellemek için kayalıklara tuğla duvar örüldüğü ve sahilin bir kısmının da moloz atıklarıyla doldurulduğu görüldü. Belediye öğleden sonra bölgeye kırıcı sevk etti. Kırıcı vinç yardımı ile plaja indirildi. Zabıtayla tartışan ve aralarında işletme sahibinin oğlu olduğu ileri sürülen bir kişinin de bulunduğu üç kişi polis tarafından gözaltına alındı. 


İKİ KEZ MÜHÜRLENMİŞTİ 


Muratpaşa Belediyesi, Bambus Plajı'nı Nisan 2014 ve Mayıs 2015'te yine inşaat çalışmaları nedeniyle mühürlemişti. Belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Haziran 2015 'te plajda yapılan incelemenin ardından hazırlanan yapı tatil zaptında, plajda ruhsatsız ve kaçak bölümler 3 sayfa anlatılmıştı. Belediyenin imar arşiv dosyasında herhangi bir inşaat ruhsatına rastlanılmayan plajda idari ofisten tuvaletlere, duş ve giyinme odalarından teras ve merdivenlere, kafeye kadar her şeyin ruhsatsız olduğuna raporda yer verildi. 12 Mart günü bir şikayet üzerine yine Bambus Plajı'nda zabıta tarafından yapılan incelemede, deniz dubasıyla plaja kepçe ve paletli ekskavatör getirildiği, falezlere beton döküldüğü, demir çakıldığının belirlendiği ve falezlere zarar verildiğinin gözlendiği de belirlendi. Antalya falezlerinde yıkımı başlayan plaj gibi onlarca kaçak işletme bulunuyor. Belediyemin diğer kaçaklarla ilgili de harekete geçmesi bekleniyor. 




Sabah Akdeniz




Haber Milliyet Akdeniz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Birinci derece doğal SİT statüsündeki falezlerin ve kayalıkların betonla kaplandığı Bambus Plajı'nda yıkıma başlandı. Plajın betondan temizlenme sinin bir hafta alacağı belirtildi.


Antalya Lara falez kıyı bandmdaki eşsiz bir koyda, l'inci derece doğal SİT alanına beton dökülerek yapılan Bambus Plajı'nda yıkıma başlandı. Muratpaşa Belediyesi Zabıta ve Fen İşleri'nden yaklaşık 50 kişilik ekip, dün sabah yıkımın yapılacağı plaja geldi. Yıkım için hiltiler, jeneratörler sahile indirildi. Üzeri betonla kaplanan falez sahilinde tahribat betonun sökülmesiyle birlikte ortaya çıktı. 


ÇALIŞMA BİR HAFTA SÜRECEK 


Beton dökülmeden önce falezlerin üzerinin demir profillerle kaplandığı, plajın dışardan görülmesini engellemek için kayalıklara tuğla duvar örüldüğü ve sahilin bir kısmının da moloz atıklarıyla doldurulduğu görüldü. Belediye yetkilileri, falezlere zarar verilmemesi için hiltilerle betonun kırıldığını, falezlerin tamamen betondan temizlenmesinin 1 haftayı bulacağını belirtti.




Milliyet Akdeniz


Geri Dön