16 / 04 / 2024

Antalya'daki golf sahaları ışıklandırılacak

Antalya'daki golf sahaları ışıklandırılacak

Metin Özata, Avrupa'nın en kaliteli golf sahalarının bulunduğu Belek'in golfta dünyanın cazibe merkezi haline geldiğini söyledi



Antalya'da 11 golf merkezinde 18 delikli 14 golf sahası bulunduğunu kaydeden Özata, bu merkezlerin 10'unun Belek'te bulunduğunu bildirdi. Avrupa'da bu kadar kısa mesafede bu kadar çok golf kulübünün olduğu  başka bir şehir bulunmadığına işaret eden Özata, "Otelleri, kaliteli golf  sahaları ile Belek, golfte cazip merkez haline geldi. Ulaşım, hava şartlarının ve  kaliteli otellerin oluşu nedeniyle Belek ilgi odağı oldu" dedi.
435 bin oyun
Geçen yıl Belek'teki golf sahalarında  435 bin oyun oynandığını vurgulayan Özata, bu yıl ise 550 bin oyun oynanmasının  beklendiğini kaydetti. Belek'e gol için gelenlerin büyük çoğunluğunun Avrupa  ülkelerinden geldiğini anlatan Özata, "Artık Belek golfta tüm dünya ülkelerince  tanınıyor. Golfün ünlü isimleri birer birer Belek'te golf oynamaya geliyor. Düzenlenecek uluslararası golf turnuvaları ile gelmeyenler de gelecektir" diye  konuştu.
Metin Özata, Antalya'ya bu yıl sadece golf oynamak için 125 bin kişinin gelmesinin beklendiğine işaret ederek, şöyle devam etti: "Antalya'ya gelecek 125 bin golf oyuncusu 200 milyon Avro bırakacak.  Golf oyuncuları genellikle aileleri ile bilikte gelir, tarihi ve turistik yerleri  gezer ve bol bol alış veriş yaparlar. Normal turiste göre bir kaç kat fazla para  harcarlar. Bir golf oyuncusu ortalama 4 oyun oynuyor."
Sahalar ışıklanacak
Özata, Belek'in kış aylarında golf turizmi için alternatif bir yer  olduğunu da vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belek'teki golf sahalarının kış aylarındaki doluluğu yüzde 90'a ulaştı. Daha fazla golf oyuncusu çekmek için ya sezonun uzamasını sağlamak ya da golf sahalarının ışıklandırılmasıyla geceleri de oynanabilir hale getirmek gerekiyor. Aydınlatma  çok masraflı. Kış aylarında yüzde 90 kapasite ile çalışan golf sahalarından gece de yararlanmak amacıyla sahaların güneş enerjisi ile aydınlatılması düşünülüyor."
Hürriyet


Geri Dön