19 / 04 / 2024

Antalya'daki selde 50 konut zarar gördü!

Antalya'daki selde 50 konut zarar gördü!

Sel felaketi Antalya'nın Kumluca ilçesinde evleri sular altında bıraktı



Beykonak beldesi yakınındaki Beşikçi köyünden geçen dere taştı. Köydeki 50 evi su bastı. Kumluca-Antalya karayolu ulaşıma kapandı. Turizm beldesi Olimpos da büyük zarar gördü. Olimpos'taki bungalov evler, marketler ve dükkânlar sel sularıyla yıkıldı. Pansiyonların önünde 70'in üzerinde otomobil ve traktör denize sürüklendi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir helikopter bölgede keşif yaptı. Okullarda öğretime 1 gün ara verildi. Kumluca Kaymakamı Salih Işık, "Can kaybı yok, ancak maddi zararımız çok" dedi.

Görgü tanıkları, bir tur şirketine ait minibüste akşam 4 kişinin uyuduğunu, selden sonra minibüsün yerinde olmadığını, 4 kişiden de haber alınamadığını ileri sürdü. Ancak bu kişilerin sel gelmeden bölgeden ayrılmış olabileceği belirtildi. AKUT bölgeye 5 kişilik ekip gönderdi. Vali Alâaddin Yüksel, bölgeye 8 saatte metrekareye 130.8 kilogram yağış düştüğünü belirtti.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Sel Olimpos'u yıktı geçti 

Turistlerin gözdesi olan Olimpos'taki derenin taşması sonucu, 70 otomobil denize sürüklendi. Vali Alaattin Yüksel, 50 evin giriş katını suların bastığını, Beykonak'ta da iki okulda öğretime ara verildiğini söyledi.

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde metrekareye 130.8 kilogram yağış düşmesi, sel felâketine yol açtı. Olimpos'taki derenin taşması sonucu dereye yakın yolun kenarına park edilen 70 kadar otomobil denize sürüklendi. Olimpos'taki ağaçevler ile birlikte pansiyonlar ve bazı evleri de su bastı.
Antalya Valisi Alaaddin Yüksel de Beşikçi Köyü'ndeki sel baskınında 50 evin giriş katlarının sular altında kaldığını toplam üç bin dekarlık alana sahip 500 seranın da selden zarar gördüğünü söyledi. Beykonak'ta yoğun yağmur nedeniyle 80. Yıl İlköğretim Okulu ile Sevim Öner İlköğretim Okulu'nun giriş katının sular altında kaldığını kaydeden Yüksel, "Bu okullarda öğretime bir gün ara verildi" dedi.
Felâketi yaşayanlar, dün saat 02.00- 03.00 arasında yağmurun sağanak şekilde yağmaya başladığını, bir anda her taraf sellerin kapladığını, kimsenin saat 05.00'e kadar evlerinden çıkamadığını söyledi. Dışarı çıktıklarında ağaçtan yapılan çok sayıda ev ve dükkanın yerinde olmadığını gördüklerini anlatan felaketzedeler, sürüklenen otomobillerin dere yatağında ve denizde üst üste yığıldığını gördüklerini anlattı.
Antalya'nın Alanya ilçesinde de etkili olan sağanak, fırtına ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Dün öğle saatlerinde başlayan ve 45 dakika süren yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Sağanakla birlikte fırtına ve dolunun da görüldüğü ilçede esnaf ve turistler zor anlar yaşadı.

Dört kişi kayıp iddiası

Görgü tanıkları, bir tur şirketine ait minibüste akşam 4 kişinin uyuduğunu, selden sonra minibüsün yerinde olmadığını, 4 kişiden de haber alınamadığını ileri sürdü.
Hürriyet

Olimpos'u sel vurdu

Antalya'daki sağanak yağış, Olimpos Deresi'nin taşmasına neden oldu. Olimpos'taki dünyaca ünlü ağaç evleri yıkan sel suları, 50'den fazla otomobili de denize sürükledi
Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Yazır köyünün dünyaca ünlü Olimpos bölgesinde önceki gece başlayan şiddetli yağış sele neden oldu. Sel, Olimpos Deresi'ni taşırdı; dere yatağının kenarına kurulan ağaç evler ve restoranları yıktı, tatilcilerin otomobillerini denize sürükledi. 2007'de büyük bir yangın da atlatan Kadir'in Ağaç Evleri'nde kalan, aralarında yabancı turistlerin de olduğu 60 kişi bölgeyi terk etti. İşletmenin resepsiyon, idari bina ve tuvalet olarak kullanılan bölümünün yaklaşık 5 metre kaydığı gözlendi. Ünlü 'Öküz Bar' ise tamamen yok oldu. Bölgede yaşayan vatandaşlar 50'den fazla otomobilin kaybolduğunu söyledi. Ayrıca Beykonak beldesi ile Beşikçi köyünde yaklaşık bin dönüm tarım arazisi sular altında kaldı, 500 civarında sera hasar gördü. Öner ŞAN - Kemal KARAGÜNLÜ/Sabah


Geri Dön